Ethereum koers stijgt, terwijl de Bitcoin koers daalt

Gedurende deze bullmarkt waar veel cryptocurrencies aanzienlijke stijgingen hebben meegemaakt, is Ethereum (ETH) één van de munten die erg opvalt en de laatste tijd veel aandacht krijgt.

Het is vrij duidelijk hoe dit komt. Zo lijkt de in juli geplande London hard fork veel aandacht te trekken en aan de andere kant hebben we de opkomst van DeFi en de NFT’s. Bovendien aan de zakelijke kant hebben we de aankondiging van de Europese Investeringsbank die verklaarde dat het van plan is om gebruik te maken van de gedistribueerde grootboektechnologie van Ethereum.

Ethereum koers stijgt en Bitcoin daalt

Mira Christanto, een onderzoeker bij Messari, registreerde iets heel opvallends de afgelopen dagen. De Ethereum koers bleef stijgen terwijl de Bitcoin koers daalde. Iets wat ongekend is. Normaal gesproken volgen altcoins Bitcoin. Christanto plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“11% verschil tussen $BTC (-4 %) en $ETH (+7 %) , en ze zijn vandaag negatief gecorreleerd. Uiterst zeldzaam en wellicht duidt het op het begin van een nieuwe fase.”

Ethereum
IN

Investeerders verplaatsen ETH naar DeFi

Het aantal ETH dat van crypto-exchanges naar DeFi is verplaatst heeft onlangs zijn hoogtepunt bereikt. Volgens gegevens van het team van Glassnode heeft de hoeveelheid Ethereum die is gestort in smart contracts 22,8% van het circulerende aanbod bereikt. 

Aan de andere kant heeft het aantal Ethereum dat op crypto-exchanges achterblijft een nieuw dieptepunt bereikt van 12%. Glassnode plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“De onderstaande grafiek vergelijkt het percentage van het totale ETH aanbod dat wordt aangehouden door beurzen (oranje, 12,0%) vergeleken met het aantal ETH gestort in smart contracts (blauw, 22,8%). “

ETH.jpg

Ethereum koers richting $150.000

Nikhil Shamapant, een retailbelegger, publiceerde onlangs een onderzoeksrapport met de titel “Ethereum, The Triple Halving” waarin hij zijn mening deelde over waarom hij denkt dat de Ethereum koers in 2023 naar $150.000 zou kunnen stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!