Ethereum nieuws

Ethereum is momenteel enorm dominant, aldus Raoul Pal

De oprichter van Real Vision, het on-demand financiële TV-kanaal, Raoul Pal heeft op Twitter aangegeven dat het nieuws, met betrekking tot de lancering van €100 miljoen aan digitale obligaties op de Ethereum-blockchain vanuit de Europese Investeringsbank (EIB), de flexibiliteit en dominantie van het Ethereum-netwerk laat zien.

Bloomberg meldde eerder deze maand, onder vermelding van niet nader genoemde bronnen, dat de EIB van plan is om tweejarige digitale obligaties van 100 miljoen euro uit te geven, waarbij de verkoop zal worden geleid door Goldman Sachs, Banco Santander en Societe Generale, aldus analisten.

De EIB, de uitleenafdeling van de Europese Unie, zou naar verluidt gebruik maken van de gedistribueerde grootboektechnologie van Ethereum voor de registratie en afwikkeling van de digitale obligaties, volgens een persbericht van de bank.

In reactie op het nieuws, zei Raoul Pal het volgende:

“Het is een test die eigen zegt dat crypto een betere afwikkeling, bewaring en overdracht biedt voor de wereldwijde obligatiemarkt. Iets waar ik het al tien jaar over heb … uiteindelijk zullen alle soorten effecten migreren naar openbare blockchains. Het laat ook gewoon zien hoe enorm dominant ETH momenteel is voor [dit soort] gebruiksscenario’s.”

ProBit

De EIB zal een reeks obligatie-tokens uitgeven op de Ethereum-blockchain, en investeerders betalen voor de tokens met fiat-valuta. De obligatie-uitgifte valt nog steeds onder het Franse recht.

De Europese investeringsbank gaf verder aan dat de digitalisering van kapitaalmarkten tussenpersonen en vaste kosten zal verminderen, terwijl de markttransparantie en afwikkelingssnelheid zullen verbeteren. Bertrand de Mazières, de directeur-generaal voor financiën bij de EIB, legde het als volgt uit:

“Door te helpen bij het creëren van een kader voor een nieuw marktecosysteem, is de EIB van mening dat dit een meerwaarde zal opleveren voor zowel emittenten als investeerders, en tegelijkertijd zal bijdragen aan een innovatieve, efficiënte en veilige marktinfrastructuur.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN