Bitcoin-miners verdienden vorige maand $1,7 miljard

Volgens nieuwe gegevens hebben Bitcoin-miners in de maand april ruim $1,7 miljard aan inkomsten binnengehaald, wat een kleine daling is vergeleken met de $1,75 miljard die miners in de maand maart wisten te verdienen, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek.

Bron: The Block

De Bitcoin-miners werden gesteund door de prestaties van de Bitcoin koers, die vorige maand een all-time high boven van meer dan $64.000 wist te realiseren. De munt daalde echter kort daarna naar een dieptepunt van ongeveer $48.000, vanwege het slechte nieuws omtrent de voorgestelde belastingverhoging in de Verenigde Staten. De Bitcoin koers wist echter snel weer te herstellen en staat op het moment van schrijven op ongeveer $56.300.

ProBit

Hoe dan ook, wisten Bitcoin-miners nog steeds te profiteren van de markt. Volgens de beschikbare gegevens was ongeveer 14,51% van de inkomsten in april afkomstig van transactiekosten – ongeveer $247 miljoen. Dit cijfer vertegenwoordigt de hoogste verhouding tussen vergoeding en inkomsten sinds begin 2018.

Bron: The Block

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!