Bitcoin dominantie neemt af, terwijl Ethereum records blijft verbreken

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, heeft de Ethereum koers gisteren alle records verbroken. De munt wist de psychologische grens van $3.000 te verpulveren en staat op het moment van schrijven zelfs op $3.170. Hoewel dit natuurlijk fantastich is, zal dit voor velen niet als een verrassing gezien worden, aangezien Bitcoin dominantie in de markt sinds januari al aan het verliezen was. Het is gedaald van 70 procent in januari 2021 naar 46 procent in mei 2021. Ondertussen vergrootte Ethereum (ETH) zijn marktaandeel tot 15%, en de rest van de crypto-markt, buiten de topmunten, heeft samen 36% van de markt ingenomen, wat een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar.

De Return-On-Investment (ROI) van Bitcoin is dan ook gestegen tot ‘slechts’ 95 procent, terwijl de ROI van Ethereum maar liefst 300 procent bedraagt. Bovendien hebben steeds meer projecten te maken met verschillende aspecten van gedecentraliseerde finance (DeFi), met een marktwaarde van honderd miljard dollar, en de meeste van deze projecten werken op Ethereum.

Marktanalisten hebben ook beweerd dat, omdat investeerders er de voorkeur aan geven om op meerdere paarden te wedden, er ruimte is voor andere cryptocurrencies om te stijgen. Uiteraard wordt er dan al snel gekeken naar de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

ProBit

Een andere factor waarvan wordt gespeculeerd dat deze ervoor heeft gezorgd dat Bitcoin uit de gratie is gevallen, zijn de luidruchtige opmerkingen van Charlie Munger tegen de suprematie van de markt. Munger, de vice-voorzitter van Berkshire Hathaway, merkte op de jaarlijkse conferentie van de aandeelhouders van deze multinational op dat hij het succes van Bitcoin verachtte en noemde het “nuttig voor ontvoerders en afpersers”. Tevens noemde hij Bitcoin eerder ook al, tijdens een vraag- en antwoordsessie, een vluchtige valuta.

De voorzitter, Warren Buffett, nam een ​​soortgelijk standpunt in en zei dat Bitcoin een hulpmiddel is voor gokken op de vrije markt en eerder waanideeën. Toen hem echter werd gevraagd in reactie op de verklaring van Charlie, verklaarde hij duidelijk dat hij de vraag zou vermijden, omdat hij bang was voor de kritiek die hij zou krijgen van duizenden Bitcoin-investeerders.

Hoewel Bitcoin zijn positie als de leidende cryptocurrency niet heeft verloren, is de stijgende vooruitgang van andere cryptocurrencies zoals Ethereum natuurlijk wel een teken dat investeerders zich steeds comfortabeler voelen om in andere munten te investeren. Daarnaast zijn de aanstaande upgrade en de populariteit van het netwerk voor financiële diensten en cryptocollectibles ook belangrijke factoren die meespelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!