Ethereum koers bereikt nieuwe all-time high van $2.729

De afgelopen dagen is de Bitcoin koers weer langzaamaan aan het stijgen. Dit heeft er voor gezorgd dat het sentiment in de markt weer wat positiever geworden is en daar profiteert de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum, momenteel flink van.

De Ethereum koers is vandaag met ongeveer 6% gestegen en heeft wederom een nieuwe all-time high bereikt van $2.729. Door deze stijging nadert de ratio BTC/ETH nu voor het eerst sinds augustus 2018 weer 0,05 BTC per ETH. Tevens zijn de handelsvolumes explosief gestegen tot $33 miljard, wat aardig in de buurt komt van de $47 miljard van Bitcoin.

De onmiddellijke katalysator voor deze optimisme lijkt een capaciteitstoename van ongeveer 20% te zijn na een upgrade eerder deze maand die de transactiekosten verlaagde. Door de ophef omtrent de daling van Bitcoin, was de update van de nummer twee cryptocurrency niet echt ingeprijsd en lijkt het nu een inhaalslag te maken.

Net zo belangrijk is misschien wel het aanstaande verbeteringsvoorstel EIP-1559, die nu voor juli gepland staat. Dat is slechts een paar maanden verwijderd van deze drastische verandering in de economie van Ethereum, die ertoe kan leiden dat elke dag miljoenen dollars aan ETH wordt verbrand, afhankelijk van de netwerkkosten.

Waar gaat de Ethereum koers nu heen?

De belangrijkste vraag na een flinke stijgen is vaak; waar gaan we nu heen? Gelukkig plaatsten wij gisteren een mooie analyse van onze partners van TradePremium op onze website, waarin het volgende werd aangegeven:

“De Ethereum koers staat nog steeds mooi hoog boven al onze gebroken resistance niveau’s van afgelopen weken, maar blijft wel wat tegen onze nieuwe resistance hangen. We keken de laatste weken als nieuwe resistance naar de regionen $2500 tot $2600. En wat blijkt, ons nieuw voorlopig level zit op de top van $2548,29. “Voorlopig” is daarbij een belangrijk woord, we zoeken nog bevestiging. Er werd al wel wat boven getrade maar we breken nog niet. Kunnen we er wel bovenuit blijven kijken we naar de volgende resistance rond $2800 tot $2900.”

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Wat verwachten jullie van de Ethereum koers? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!