Ethereum

Ethereum Berlin hard fork is officieel live

Een nieuwe belangrijke software-upgrade voor Ethereum (ETH), de Berlin hard fork, is eindelijk geïmplementeerd op het mainnet. Berlin is één van de belangrijkste upgrades die wordt voorgesteld voor het netwerk in 2021. Van Berlin wordt onder meer verwacht dat het de dure transactiekosten, waar Ethereum-netwerkgebruikers al jaren mee worden geconfronteerd, op zijn minst zal verminderen.

Volgens informatie over de blockchain-verkenner, Etherscan, ging de Ethereum Berlin-upgrade live op de blokhoogte van 12.244.000, die werd gemined door de Hiveon-pool. De volgende grote upgrade naar de Ethereum-blockchain, de London hard fork, zal naar verwachting in juli plaatsvinden. Te midden van de Berlin upgrade van vandaag wordt van Ethereum-node-operators en ETH-miners verwacht dat ze hun softwareclient updaten.

ProBit

Met de nieuwe hard fork kwamen vier nieuwe Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), namelijk EIP-2565, EIP-2929, EIP-2718 en EIP-2930:

  • EIP-2565: Verlaagt de kosten van de ModExp-precompilatie. Dit zal helpen bij het berekenen van de gasprijzen.
  • EIP-2929: Zal bepaalde gaskosten ‘verhogen’ bij het eerste gebruik in een transactie.
  • EIP-2718: Introduceert een nieuwe transactiemodule die meerdere transacties ondersteunt.
  • EIP-2930: Zal transactietype met optionele toegangslijsten implementeren. Dit specifieke EIP zal enkele van de nieuw opgelegde gasprijzen van EIP-2929 helpen verlichten.

De Berlin hard fork is een stap in de richting van de Ethereum 2.0-upgrade van de Ethereum Foundation, met als belangrijkste nieuwe component een complete verandering in de manier waarop het netwerk transactiekosten verwerkt.

In plaats van dat de vergoeding naar de miners wordt gestuurd, wordt de vergoeding naar het netwerk gestuurd en verbrand. Dit zal op zijn beurt de toevoer van Ether verminderen, wat een controverse blijft in de gemeenschap, met in het bijzonder bij de miners.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN