Voorgestelde belastingverhoging kan bullish zijn voor DeFi, aldus Ryan Selkis

De CEO van crypto-onderzoeksbedrijf Messari, Ryan Selkis, heeft in een recent interview met CNBC aangegeven dat de voorgestelde belastingverhoging van de Biden-administratie bullish zou kunnen zijn voor cryptocurrencies en voornamelijk voor de gedecentraliseerde finance (DeFi) -,markt. Hij gaf namelijk aan dat investeerders zich tot DeFi kunnen wenden als gevolg van de verhoging van het federale belastingtarief op vermogenswinst naar 43,4% ten opzichte van het huidige tarief van 23,8%. Hij zei het volgende:

“Als je nadenkt over dit probleem met vermogenswinst, kan een van de onbedoelde gevolgen zijn dat er op de lange en middellange termijn meer kapitaal vastzit in dit crypto-ecosysteem. Uiteindelijk zal dat in het voordeel zijn van deze hele nieuwe activaklasse.

Ze worden in wezen DeFi-activa genoemd, omdat ze in staat zijn om te lenen tegen bestaande crypto-holdings in plaats van ze te verkopen en een belastbare gebeurtenis te veroorzaken. Mogelijk zijn er dan structureel hogere rentetarieven. Het kan echter hierdoor wellicht belastingtechnisch verstandiger zijn om in die activa en die protocollen in dat ecosysteem te investeren, in plaats van geld er uit te halen. Dus ik denk nog steeds dat er veel voordelen zijn in deze markt.”

De CEO ging verder met spreken over de huidige dip van de Bitcoin koers. Hij gaf aan dat deze dip ervoor kan zorgen dat nieuwe investeerders kan verleiden om de markt te betreden:

“Als je naar de prestaties kijkt, alleen year-to-date, is de totale cryptomarktkapitalisatie nog steeds met 100% gestegen. Bitcoin is nog steeds met 65% gestegen, dus hoewel we terugkomen op ongeveer 25%, is dat gewoon het normale verloop van de volatiliteit. Als je naar een andere tijdsperiode kijkt buiten de week, 24 uur en een maand, zijn Bitcoin en crypto in het algemeen nog steeds de best presterende activaklassen en de best presterende mega-activa, dus dit zou een goede koopmogelijkheid kunnen zijn. “

ProBit

De top is nog niet bereikt

Hoewel vele investeerders momenteel bang zijn dat de top bereikt is, zijn verschillende analisten, waaronder Selkis, nog positief over de crypto-markt. Zo legde Selkis ook uit waarom hij denkt dat de cryptomarkt de top nog niet heeft bereikt:

“Geloof het of niet, ook al hebben we dit jaar een grote aanloop gehad, we hebben niets gezien dat analoog is aan de laatste paar cycli waarin de lokale top en die cyclische top echt wordt gekenmerkt door een verdubbeling van de Bitcoin en Ethereum koers in minder dan een week, wat een waanzinnig groeitempo is. We hebben niets gezien wat hier op lijkt. Dus ik denk dat als je op zoek bent naar een afblaastop, dit het waarschijnlijk niet is. Het is waarschijnlijk gewoon dat gebruikelijke verloop van volatiliteit, en we zouden eigenlijk verwachten dat we in een typische bull-cyclus zes pullbacks van ongeveer 30% mee zouden maken. We hebben er tot nu toe bijvoorbeeld drie gehad tegenover de zes in 2017.”

Selkis is echter niet de enige die hier zo over denkt. Zo gaf de bekende Nederlandse analist PlanB onlangs al aan dat hij denkt dat we pas halverwege zitten en dat de Bitcoin koers nog kan stijgen tot $288.000. Hij gaf aan dat niets in een rechte lijn omhoog gaat. Bovendien gelooft hij dat deze enorme tegenslag zelfs vooraf zou kunnen gaan aan een andere flinke stijging.

In de onderstaande grafiek gaf hij verder aan dat de cryptocurrency vergelijkbare steile prijscorrecties doorgemaakt heeft tijdens de vorige twee grote bull-cycli – in 2013 (na de eerste halvering) en 2017 (na de tweede). In feite kwamen beide ongeveer op hetzelfde moment tijdens de run als de huidige, die hij classificeerde als “de mid-way dip”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!