Bitcoin koers daalt door voorgestelde wijziging belastingtarief Amerika

De Bitcoin koers daalde vandaag onder de $50.000, wat een flinke daling is van zijn recente hoogtepunt van $63.700. De aanleiding van deze daling onder de belangrijke psychologische grens van $50.000 is de voorlopige aankondiging van de Amerikaanse president, Joe Biden, om cryptocurrencies te targeten en de ROI-belastingtarieven te verhogen. De aankondiging maakte duidelijk dat het belastingtarief mogelijk hoger zou kunnen worden dan de belasting op arbeid in Amerika.

Het plan, dat erop gericht is een hoger belastingtarief in rekening te brengen over de totale winst die is behaald op de investering vanaf het moment van aankoop tot het verkooppunt, zal waarschijnlijk zorgen voor heel wat ophef vanuit de meeste Amerikaanse burgers, aangezien die veel baat hebben bij de handel in aandelen en cryptocurrencies of investeren in onroerend goed. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat een persoon, die meer dan $1 miljoen per jaar verdient, meer dan de helft van zijn of haar inkomen moet afdragen aan de belastingdienst in staten als New York en Californië, waar de lokale belastingtarieven het hoogst zijn.

ProBit

Als gevolg van dit nieuws, hebben verschillende analisten/marktwaarnemers hun mening gegeven over het nieuws. Zo zei Neil Wilson, chief market analist bij Markets.com, het volgende:

“De regering-Biden wil het hoogste marginale inkomstenbelastingtarief verhogen van 37% naar 39,6%, en tegelijkertijd de vermogenswinstbelasting verdubbelen tot 39,6% voor mensen die meer dan $1 miljoen verdienen. Belast de rijken, deel het uit aan de armen. Klinkt als verlof, maar op een permanente basis.”

Als de wetgeving, die erop gericht is om een extra 19,6% van het inkomen van vermogende individuen afhandig te maken, goedgekeurd zou worden, zou dit betekenen dat veelverdieners en investeerders in Amerika veel meer zouden moeten betalen om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies vast te houden, te kopen en te verkopen.

Na de eerste paar uur van de aankondiging heeft de wereldwijde cryptocurrency-markt al een daling van meer dan 11% geregistreerd in de afgelopen 24 uur, waarbij de prijs van Bitcoin met meer dan $6.000 daalde toen de vroege effecten van het nieuws door begonnen te sijpelen. Avi Felman, hoofdhandelaar en portefeuillemanager bij BlockTower Capital, gaf echter aan dat hij denkt dat dit sentiment weer zal omkeren. Hij zei het volgende:

“Westerse fondsen begonnen op agressieve wijze Bitcoin te lossen op basis van het Biden-belastingplan. Uiteindelijk keren op nieuws gebaseerde verkopen over het algemeen wel weer terug.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!