Bitcoin nieuws

Bitcoin koers heeft zijn top nog niet bereikt, aldus PlanB

De koers van Bitcoin heeft in ongeveer één week tijd $16.000 verloren, mede veroorzaakt door de aankondiging vanuit de Verenigde Staten over een mogelijke verhoging van de belastingen op cryptocurrencies. Door deze grote daling begonnen velen in de cryptocurrency-markt al te opperen dat de bull run wellicht over zou kunnen zijn. De bekende Nederlandse cryptocurrency-analist PlanB deelde deze mening echter niet. Hij schetste dat BTC in het midden van zijn run zou kunnen zitten, waardoor het nog steeds het beoogde doel van $288.000 zou kunnen bereiken.

Bitcoin heeft het moeilijk

Kijkend op een meer macroschaal, is het veilig om te concluderen dat de Bitcoin koers sinds begin oktober in een bull run verkeert. Een solide bevestiging hiervoor komt van de zes opeenvolgende maanden die de nummer één cryptocurrency groen wist te sluiten. De munt wist dan ook van minder dan $14.000 in oktober te stijgen tot bijna $60.000 in maart.

April is historisch gezien ook een bullish maand voor BTC, en dat leek zeker ook te gelden voor dit jaar, tenminste tot een week geleden. Door gebruik te maken van de hype rond de Coinbase-notering op Nasdaq, schoot Bitcoin omhoog naar een nieuw record van $65.000. De munt wist dit echter niet vast te houden en een daling van $9.500 bracht BTC naar het laagste punt in drie weken. Vrijdag ging ook niet zo goed, en Bitcoin kelderde het zelfs onder $50.000, waar het nog steeds vecht om boven het psychologische niveau uit te komen.

ProBit

“Niets stijgt in een rechte lijn”

PlanB, in de gemeenschap bekend geworden vanwege het creëren van het Stock-to-Flow-model, zei over deze ontwikkelingen: “niets gaat in een rechte lijn omhoog.” Bovendien gelooft hij dat deze enorme tegenslag zelfs vooraf zou kunnen gaan aan een andere flinke stijging.

In de onderstaande grafiek gaf hij verder aan dat de cryptocurrency vergelijkbare steile prijscorrecties doorgemaakt heeft tijdens de vorige twee grote bull-cycli – in 2013 (na de eerste halvering) en 2017 (na de tweede). In feite kwamen beide ongeveer op hetzelfde moment tijdens de run als de huidige, die hij classificeerde als “de mid-way dip”.

$288.000 is nog steeds haalbaar

Mocht Bitcoin nu inderdaad halverwege zijn bull-cyclus zijn, dan zou het activum richting de prijsdoelen van het vernieuwde model van PlanB kunnen gaan, het Stock-to-Flow-cross-asset-model. Afgezien van het kijken naar de “voorraad” als de omvang van de bestaande BTC-reserves (of voorraden) en de stroom – de jaarlijkse aanvoer van nieuwe BTC, onderzoekt de verbeterde versie van het model de verschillende fasen die het actief heeft doorgemaakt sinds 2009.

Die omvatten het eerste ‘proof of concept’, de ‘betalingsfase’, ‘e-gold’ en de laatste – ‘financiële activa’. Uiteindelijk gelooft PlanB dat de cryptocurrency tegen het einde van de huidige bull run een piek van $288.000 per munt zou kunnen bereiken.

Hoewel dit target misschien wat vergezocht klinkt, vooral gezien het huidige negatieve sentiment in de markt, is het vermeldenswaard dat BTC binnen enkele maanden al met 6x gestegen is. Zoals hierboven vermeld, handelde Bitcoin begin oktober tegen $10.000 en sprong in april naar meer dan $60.000. Als de koningsmunt nog een keer een 6x weet te realiseren, dan is het target van PlanB bereikt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN