bitcoin

Bitcoin koers blijft bullish suggereren, aldus on-chain data

Alhoewel de Bitcoin koers in enkele uren tijd $6.000 en in een paar dagen tijd meer dan $17.000 verloor, suggereert on-chain data dat de vraag naar Bitcoin nog steeds groot is. Het aantal coins dat bij beurzen geparkeerd staat en de weigerachtigheid van de miners om te verkopen, geeft aan dat de koning van de crypto’s wel eens snel terug aan zijn bull run zou kunnen beginnen.

Na de Bitcoin crash volgt het goede nieuws

Ruwweg 10 dagen geleden was Bitcoin nog nieuwe all-time highs aan het verkennen in de buurt van $65k, samen met het nieuws van de langverwachte Coinbase listing op Nasdaq. Sinds die piek is de situatie drastisch omgekeerd.

Vorige week zondag daalde BTC dan scherp naar een dieptepunt van $51k. Hoewel de koers daar even leek te herstellen en enkele duizenden dollars terug goedmaakte, werden de bears enkel sterker. Ondertussen zijn we een volledige week verder en hebben we sinds een maand nog eens prijzen gezien onder de $50k, waar de prijs zich nog rond lijkt te stabiliseren.

Zoals altijd werd in de crypto-community sterk gespeculeerd over de mogelijke redenen achter de Bitcoin crash. Sommigen suggereerden dat de crash het gevolg was van de nieuwe taxatiewetten rond meerwaarde die de Amerikaanse president Joe Biden had voorgesteld.

ProBit

Wat wel zeker is, is dat er in een korte periode van 24u er bijna $4 miljard aan posities werd geliquideerd. Hoe dan ook hebben sommige crypto-enthousiastelingen positief nieuws gevonden en naar voren gebracht.

De oprichter van Capriole Investments, Charles Edwards, heeft al verschillende keren geschetst hoe de huidige Bitcoin bull cyclus aan de grenzen van een gezonde opwaartse beweging was gekomen. “Nu de volatiliteit gereset is, is er terug ruimte voor een gezonde verderzetting van de rest van de bull run”.

BTC’s aanbod krimpt, vraag stijgt

Een andere on-chain analytics, “Dilution-proof” verwees in een tweet naar on-chain data uit CryptoQuant die het bullish gevoel rond Bitcoin nog steeds onderschrijven. Hij stelt vast dat het aantal Bitcoins op cryptobeurzen blijft dalen. Hij concludeert dat de verkoopdruk ook daalt terwijl investeerders blijven accumuleren en hun coins van de beurzen weg halen.

Glassnode, een on-chain analyse dienstverlener bevestigde deze stelling door aan te geven dat het aantal Bitcoin wallet adressen op 3,4 miljoen was gekomen, het hoogste peil sinds drie jaar.

Bovendien zijn de miners weer gestopt met verkopen, nadat ze in de periode rond eind februari grote hoeveelheden Bitcoin verkochten. Dat zorgde toen ook voor een grote verkoopsdruk en een marktprijs die op een week tijd tot 26% verloor. We berichtten eerder al over de bekende Bitcoin-investeerder en analyticus Plan B. Hij tweette recent nog dat de Bitcoin koers zijn top nog niet bereikt heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN