Binance Nieuws

Binance Smart Chain verwerkte 6 keer meer transacties dan Ethereum

De wereldbekende exchange Binance is momenteel al de meest populaire beurs in de hele crypto-sector, met miljoenen gebruikers wereldwijd. De Binance Smart Chain (BSC) is nu echter ook een van de meest gerespecteerde blockchain-netwerken in de branche en wordt gebruikt voor blockchain-applicaties en het maken van nieuwe digitale activa.

Het netwerk staat bekend om zijn hoge transactiesnelheid en veelzijdigheid in termen van de applicaties die erop worden gebouwd. Daarnaast staat het ook bekend om het feit dat het niet geheel gedecentraliseerd is, zoals bijvoorbeeld Ethereum (ETH) dit wel is.

De afgelopen week was een erg goede voor Binance als geheel toen het de ondersteuning voor tokenized aandelen op zijn platform aankondigde. Dit was ook een goede week voor de Binance Smart Chain, aangezien het Ethereum nu in dagelijkse transacties heeft overtroffen.

Vanaf 22 april 2021 overtrof de Binance Smart Chain de dagelijkse transacties van Ethereum met maar liefst 600%. Zo wist de Binance Smart Chain 9 miljoen transacties te verwerken en Ethereum wist in diezelfde periode ‘maar’ 1,5 miljoen transacties te verwerken.

Dit is niet alleen belangrijk vanwege het enorme transactievolume voor het netwerk, maar ook gezien het feit dat Ethereum een ​​van de beste blockchains is voor gedecentraliseerde finance.

ETH verliest marktaandeel aan BSC

Zoals gezegd is Ethereum vooral relevant in de DeFi-ruimte, aangezien veel van de grootste DeFi-platforms op Ethereum zijn gemaakt. De Binance Smart Chain lijkt echter een inhaalslag te maken, aangezien de TVL in het DeFi-ecosysteem van BSC $34 miljard heeft bereikt met 66 miljoen unieke adressen. Qua projecten beschikt het BSC DeFi-ecosysteem nu over meer dan 480 projecten.

De Binance Smart Chain is ook verrassend genoeg de concurrentie aangegaan met EOS in de DApp-sector. Het lijkt erop dat het BSC-ecosysteem goed op weg is om een ​​van de topnamen in verschillende blockchain-subsecties te worden en nog maar net is begonnen.

Er zijn een aantal redenen die kunnen worden toegeschreven aan deze groei, zoals het feit dat de vergoedingen op de Binance Smart Chain 100 keer goedkoper zijn dan veel bestaande blockchains en dit is een enorme belangrijke factor voor makers. Het is echter wel zo dat de BSC momenteel gecentraliseerd is. Dit is meteen ook één van de redenen waarom het deze goedkope transactiekosten en snelheid kan leveren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN