Bitcoin Goud

Goud heeft één voordeel ten opzichte van Bitcoin, aldus Max Keiser

De wereldbekende Bitcoin-bull Max Keiser, heeft in een recent interview met Daniela Cambone van Stansberry Research aangegeven, dat goud superieur is aan Bitcoin (BTC). Keiser merkte op dat goud een kneedbaar goed is dat zijn eigenschappen behoudt, tegelijkertijd van vorm kan veranderen en de houder ervan anonimiteit biedt. Hij zei het volgende:

“Het enige kenmerk dat goud heeft dat Bitcoin op dit moment niet heeft, is de vervangbaarheid. Goud is in die mate fungibel en Bitcoin is dit niet. Fungibiliteit betekent dat je je goud kunt omsmelten en het in een andere andere vorm kunt herschikken en het zijn integriteit als goud behoudt en volledig anoniem is. Het is volledig uitwisselbaar. Met Bitcoin, omdat het digitaal is, omdat het een openbare blockchain is, omdat het transparant is, heb je niet dezelfde fungibiliteit.”

Volgens traditionele economische definities is Bitcoin niet 100% vervangbaar vanwege de manier waarop de blockchain je in staat stelt de geschiedenis van elke munt te zien, in tegenstelling tot goud, dat een geheel nieuwe vorm kan aannemen nadat het is omgesmolten. Volgens Keiser is het gebrek aan vertrouwelijkheid van de Bitcoin-blockchain waarschijnlijk de reden waarom criminele activiteiten met BTC drastisch zijn afgenomen, waarbij de meeste criminelen de voorkeur geven aan contant geld of andere cryptocurrencies die meer privacy bieden, zoals Monero (XMR).

“Dat is in feite de reden waarom crimineel gebruik van Bitcoin afgenomen is. Onlangs is geschat dat in strafzaken over de hele wereld 1% of 1,5% Bitcoin gebruikt, en dat aantal in de afgelopen 5-9 maanden is gedaald tot minder dan 1%. Omdat het eigenlijk een vreselijk idee is om Bitcoin te gebruiken voor criminaliteit, omdat je naar de openbaar toegankelijke blockchain kunt gaan. Het is volledig transparant en ze sporen de criminelen op, dus de criminelen gebruiken Bitcoin niet. Ze gebruiken contant geld, of misschien gebruiken ze goud. Het is veel meer uitwisselbaar.”

ProBit

Voormalig CIA-directeur deelt deze mening

Afgelopen week gaf voormalig waarnemend directeur van de Central Intelligence Agency (CIA) Michael Morell aan dat hij gelooft dat het toch al beperkte gebruik van Bitcoin bij illegale activiteiten aan het afnemen is. Zo gaf hij in een brief, die op 13 april geplaatst werd op de wereldwijde veiligheidspublicatie The Cipher Brief, aan dat er toenemend bewijs is dat een verschuiving laat zien van Bitcoin naar cryptocurrencies met sterkere anonimiteit, zoals de Anonymity-Enhanced Cryptocurrencies (AEC’s).

De voormalige CIA-directeur ging verder met aangeven dat de online darknet-marktplaats White House Market en de ransomware-as-a-service-groep Sodinokibi nu alleen privacygerichte cryptocurrencies accepteren voor betalingen:

“De prominente DNM White House Market is overgestapt op het exclusief accepteren van Monero (XMR). Evenzo accepteert de ransomwaregroep, Sodinokibi, niet langer Bitcoin als betaling en zal alleen Monero accepteren.”

Volgens Morell maakt de openbaar beschikbare en verifieerbare blockchain van Bitcoin het ongeschikt voor criminele activiteiten:

“Het transparante karakter ervan leidde er zelfs toe dat een blockchain-analyse-expert transacties op blockchain vergeleek met het feit dat de ‘hele wereld’ getuige is van het betalen van iemand $2000 in een donker steegje.

Op basis van ons onderzoek ben ik gaan geloven dat als er één financieel ecosysteem zou zijn voor slechte actoren, die de kansen van rechtshandhavingsinstanties om hen en hun illegale activiteiten te identificeren zou maximaliseren, het blockchain zou zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN