Dogecoin is een zeepbel die op barsten staat, aldus Cardano-oprichter

Het is jullie vast allemaal niet ontgaan dat de koers van de bekende meme-cryptocurrency, Dogecoin (DOGE), de afgelopen tijd flink gestegen is. De munt wist deze week een prijsstijging van 522% te realiseren. Tevens is de munt in het afgelopen jaar met 10.650% gestegen van $0,004 in januari tot een recordhoogte van $0,43. De munt is echter sindsdien wel weer wat gezakt en staat op het moment van schrijven op $0,276.

Hoewel veel beroemdheden zijn of haar steun hebben uitgesproken voor de meme-cryptocurrency, hebben velen in de industrie toch flinke twijfels uitgesproken over de houdbaarheid van de stijging. Zo heeft de bekende oprichter van Cardano (ADA) ook zijn twijfels geuit in een recente video.

Hij waarschuwde dat dat naarmate de prijs van het actief de stratosfeer in stijgt, er ongetwijfeld een zeepbel ontstaat die ervoor zal zorgen dat veel mensen zeer snel een alarmerende hoeveelheid geld zullen verliezen:

“DOGE is voor onze branche altijd een soort inside-joke geweest, een pet rock, een grappig, luchtig ding. Het lijkt er gewoon altijd te zijn, maar [is] iets dat we voor het grootste deel nooit serieus hebben genomen.

Onlangs, dankzij de inspanningen van voornamelijk Elon Musk en marktmanipulatie door slimme whales, is DOGE stratosferisch geworden en een toevluchtsoord geworden voor nieuwkomers in de cryptocurrency-ruimte.

Laten we heel duidelijk zijn: dit is een zeepbel. De prijs van DOGE is niet duurzaam. Het zal instorten en er zal heel snel een enorme hoeveelheid consumentengeld verloren gaan.”

Hoskinson voorspelt verder dat wanneer die bubbel barst, het zal fungeren als een uitnodiging voor regelgevers over de hele linie om de ruimte te betreden en de manier waarop de crypto-industrie opereert beter te volgen:

“Ik denk dat het uiteenspatten van die zeepbel een reden zal zijn voor regelgevers en wetgevers om betrokken te raken bij onze branche en dat het de hele branche schade toe zal brengen. Het is geen goed evenement, en dit is zeker niet duurzaam.

Weet je, als je kijkt naar de derde generatie cryptocurrencies, de Algorands (ALGO), de Tezos (XTZ), Avalanches (AVAX), de Cardanos (ADA) … deze projecten hebben grote teams, kapitaal en verantwoordelijkheid. Ze hebben de aspiraties of realiteit van gebruik en bruikbaarheid… DOGE heeft geen stabiel ontwikkelteam. Er is geen originele technologie in DOGE. Het is een kopie van Bitcoin.

Nadat de zeepbel barst, en dat zal gebeuren, zullen er congresonderzoeken plaatsvinden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal rondrennen. Er zullen allerlei regelgevende instanties rondrennen die zeggen: ‘Dit is het bewijs dat crypto zichzelf niet kan beheersen en dat we moeten binnenkomen om je te redden’.”

De bekende miljardair en eigenaar van het NBA-team de Dallas Mavericks, Mark Cuban, gaf deze week een heel andere kijk op de opkomst van DOGE. Hij merkte op dat het investeerders de kans biedt om de cryptomarkt te betreden, er meer over te weten te komen en een betere kans biedt om geld te verdienen dan de loterij. Tevens werd eerder al bekend dat het NBA-team van Cuban DOGE accepteert als betaling voor tickets en merchandise. Ze hebben ook onlangs verklaard dat ze “nooit één enkele DOGE zullen verkopen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!