Tether gaat stablecoin op Polkadot en Kusama lanceren

De grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie, Tether (USDT), heeft plannen aangekondigd om nog op twee blockchains gelanceerd te worden, namelijk op Polkadot (DOT) en Kusama (KSM). Tether wil de allereerste stablecoin worden die op Polkadot werkt, maar het zal voor het eerst op Kusama worden gelanceerd vanwege de beschikbaarheid van parachains.

Tether Operations Limited is het bedrijf achter de meest gebruikte stablecoin – Tether (USDT). Met meer dan $40 miljard aan marktkapitalisatie staat USDT momenteel op de 6e plaats in termen van de grootste cryptocurrencies volgens CoinMarketCap.

Tether werkt op verschillende blockchains, waaronder Ethereum, TRON, Algorand, Solana, EOS en Omni. Het bedrijf kondigde nu ook de integratie aan met twee nieuwe blockchains in een persbericht dat gedeeld werd met CryptoPotato.

ProBit

Het bedrijf streeft ernaar om eerst op Kusama te lanceren voordat het uiteindelijk live gaat op Polkadot, omdat de laatste “in afwachting is van de vorming van parachains.”

Deze functies werken als onafhankelijke ketens die het mogelijk maken om hun eigen tokens te maken die zijn geoptimaliseerd voor specifieke gebruiksscenario’s. Zodra Polkadot parachains vrijgeeft, streeft Tether ernaar “de allereerste stablecoin” in zijn ecosysteem te worden. Zo gaf de CTO van Tether, Paolo Ardoino, het volgende aan:

“Polkadot is één van de meest opwindende projecten in het digitale token-ecosysteem en we verwachten dat het Tether-token klaar zal zijn voor de aansturing van het opkomende DeFi-ecosysteem van Polkadot. Polkadot, met zijn parachain-structuur, kan de komende jaren aanzienlijk groeien. De groei wordt gedreven door de hoge schaalbaarheid.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!