Börse Stuttgart BSDEX

BaFin waarschuwt crypto-investeerders, terwijl Deutsche Bank bullish is

De Duitse financiële toezichter autoriteit, of BaFin, heeft vandaag een consumentenbeschermingswaarschuwing uitgegeven op zijn website, waarin het investeerders waarschuwt voor de risico’s die gepaard gaan met investeringen in cryptocurrency.

Als onderdeel van zijn verklaring herhaalde BaFin soortgelijke vermaningen die werden onderschreven door verschillende Europese toezichthouders, waaronder de European Securities and Markets Authority en de European Banking Authority. Het gaf aan dat retailbeleggers zich er bewust van moeten zijn dat zij het risico lopen om al hun geld te verliezen.

Terwijl de wetgevers van de Europese Unie nog steeds werken aan het creëren van een EU-brede reeks wetten voor virtuele valuta, hebben Duitse toezichthouders al een wettelijk kader voor digitale activa in het land. Aanbieders van crypto-bewaarneming, beurzen en andere bedrijven kunnen alleen in Duitsland actief zijn onder licentie van BaFin.

Onder het ietwat duidelijke regelgevingslandschap voor cryptocurrencies in Duitsland hebben sommige banken in het land zelfs goedkeuring gevraagd om crypto-bewaar-oplossingen aan te bieden. Tevens kondigde de bekende Duitse bank Hauck & Aufhäuser in december aan dat het van plan is om een cryptocurrency-fonds op te richten, die zich zal gaan richten op drie cryptocurrencies; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Stellar (XLM).

Ondanks deze wetten zegt BaFin dat er geen bescherming is tegen verliezen voor retailconsumenten in de cryptocurrency-ruimte, vandaar de waarschuwing.

Deutsche Bank gelooft in de toekomst van Bitcoin

De waarschuwing van de Duitse toezichthouder komt vrijwel tegelijk met het statement vanuit de Deutsche Bank, waarin het aangeeft dat de komende jaren cruciaal kunnen zijn voor Bitcoin en dat het “here to stay” is. Het gaf echter ook aan dat het op korte termijn waarschijnlijk niet zal worden gebruikt als betaalmiddel.

Het ging verder met aangeven dat Bitcoin, met een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen, “te belangrijk om te negeren is”, terwijl grote spelers die BTC kopen en verkopen aanzienlijke marktverplaatsende macht hebben, aldus het rapport van maart 2021 opgesteld door Deutsche Bank Research.

Volgens de auteurs van het rapport zal BTC op lange termijn echter “[zijn] potentieel moeten omzetten in resultaten om zijn waardepropositie te behouden”. Ze gingen verder met:

“De komende twee of drie jaar zouden een keerpunt moeten zijn voor Bitcoin; consensus over de toekomst kan ontstaan ​​als mensen de ontwikkelingen in digitale valuta volgen.”

Volgens hen zit in de huidige waardering van Bitcoin een verschuiving naar grensoverschrijdende digitale valuta’s ingeprijsd en de hypothese is dat BTC, als leider, zal profiteren van netwerkeffecten en in de toekomst een belangrijk betaalmiddel zal worden. Het concludeerde het volgende:

“Maar zodra we enige stabiliteit in de markt zien, zou het gebruik van crypto voor de uitwisseling van goederen en diensten kunnen normaliseren. Momenteel wegen de risico’s voor zowel handelaars als betalingsproviders echter zwaarder dan de voordelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN