Bitcoin koers daalt tot onder $55.000, maar $300.000 nog steeds in zicht

De Bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen gecorrigeerd nadat het een recordhoogte bereikte boven het psychologische niveau van $60.000. Vandaag corrigeerde de koers tot onder $55.000, maar we zien dat Bitcoin grote steun heeft rond dit gebied. Volgens analisten en speculanten lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat we het $60.000 niveau weer gaan testen.

Ook het derde stimuleringspakket kan een katalysator zijn om de Bitcoin koers omhoog te duwen. Amerikanen die minder dan $75.000 verdienen, krijgen namelijk elk $1.400. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Investment, heeft onlangs gezegd dat jonge Amerikanen het derde stimuleringspakket zullen gebruiken om Bitcoin te kopen.

Voor Ed Moya, senior marktanalist bij Oanda Group, zijn het niet alleen stimuleringsmaatregelen die de Bitcoin koers verder omhoog duwen. Hij merkte ook op dat de voortdurende steun van instituties en hun leiders zoals Elon Musk bijdragen aan een veel grotere acceptatie van institutionele adoptie. Hij zei:

Stimuluscontroles, de meedogenloze steun van Elon Musk, short sellers die de handdoek in de ring gooiden en weekendliquiditeit waren precies wat nodig was om Bitcoin boven het $60.000 niveau te sturen. Bitcoin lijkt opnieuw een niet te stoppen kracht te zijn, en niemand wil deze momentumhandel in de weg staan.

De recentelijke Bitcoin koers dip was voor de meesten even schrikken, echter kon de prijs goede steun vinden rondom het gebied van $55.000. Volgens Antoni Trenchev, managing partner en mede-oprichter van Nexo, is de veerkracht van Bitcoin legendarisch. Hij voegde eraan toe dat elke correctie een gelegenheid is voor Bitcoin om op te laden en de beweging naar boven te hervatten.

De weg naar een Bitcoin koers van $300.000

Cryptocurrency handelaar- en analist Crypto_Ed_NL heeft onlangs het verhoogde Bitcoin koersdoel van Willy Woo uitgetekend met behulp van zijn vertrouwde Elliott Wave (EW)-indicator. Volgens de analist zouden we in 2022 de $300.000 kunnen bereiken. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Na het bespreken van @woonomic zijn verhoogde #BTC-doel ($300.000 tegen eind 2021), vroegen leden me om een EW grafiek voor dat scenario. Zou er zo uit moeten zien. Het kan echter een paar duizenden variëren op weg naar boven. Kan ook helemaal falen, maar zijn analyses zijn altijd top.”

Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!