Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers breekt met gemak door $60.000

Zoals jullie vast allemaal wel gezien hebben in jullie portfolio’s, heeft de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt en overschreed voor het eerst in zijn geschiedenis het niveau van $60.000.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $59.800, wat een kleine correctie is vanaf zijn nieuwe recordniveau van $60.231, die eerder vandaag werd bereikt. Deze stijging betekent dat de munt in een dag met 7% gestegen is en 26% in een week. Het steeg verder met 33% in een maand en 1041% op jaarbasis. Laten we echter kijken naar de reden achter deze stijging.

Volgens Chainalysis-gegevens bereikte BTC een nieuw recordniveau omdat de instroom naar beurzen afnam en gegevens over de handelsintensiteit suggereren dat sommige beurzen veel minder feitelijk aanbod van de onderliggende activa beginnen te ontvangen dan in het verleden, ondanks de grote vraag. Dit betekent dat er dus meer vraag is naar BTC dan het aanbod momenteel kan vervullen.

Bron: Chainalysis

De toonaangevende cryptocurrency is dit jaar getuige geweest van een ongekende groei. De Bitcoin prijs bereikte vorige maand een record van meer dan $58.000 en heeft nu opnieuw een all-time high bereikt. Dit is opvallend omdat precies een jaar geleden Bitcoin een laagste prijs van $4.000 neer wist te zetten, toen de coronavirus-pandemie de wereld trof.

De leidende cryptocurrency slaagde er echter in om voorbij zijn voormalige ATH te komen die we op 21 februari terug zagen in een zevende opeenvolgende dagelijkse groene kaars. De belangrijkste reden die wordt toegeschreven aan de prijsstijging van Bitcoin, is de toegenomen interesse in de crypto-industrie vanuit instituties. Internationale bedrijven, zoals Tesla Motors en MicroStrategy, hebben dit jaar BTC gekocht, wat een enorme boost gaf aan de prijs.

Volgens Greg Waisman, medeoprichter and Chief Operating Offering van het betalingsnetwerk Mercuryo, heeft het meer dan een decennium geduurd voordat institutionele beleggers interesse in Bitcoin ontwikkelden, maar nu ze de industrie zijn binnengetreden, zijn ze niet van plan om de markt op korte termijn te verlaten. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Een andere stap die institutionele beleggers heeft aangetrokken, is de lancering van het derde Bitcoin ETF [exchange-traded fund] in Canada, dat ook de derde BTC ETF in heel Noord-Amerika is. Het werd gelanceerd door Mike Novogratz’s Galaxy Digital, terwijl de VS momenteel nog weigert om een ​​op de ETF goed te keuren, ook al blijven bedrijven zich aanmelden voor ETF’s. De meest recente voorbeelden zijn onder meer WisdomTree, terwijl Grayscale ETF-specialisten [wil inhuren], wat aangeeft dat het misschien van plan is om zijn eigen voorstel in te dienen.”

Ondertussen vertelde Luke Ellis, CEO van Man Group, ‘s werelds grootste beursgenoteerde hedgefonds, gisteren aan CNBC dat hij BTC ziet “als een handelsinstrument, niet iets dat je beschouwt als een langetermijnactiva-allocatie-spel” en waarschuwde dat bedrijven niet zouden moeten speculeren met hun kasreserves. Tot nu toe lachen de bedrijven die wél geïnvesteerd hebben echter nog het hardst.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN