Analist voorspelt stijging van 10.000% in 10 jaar voor Chainlink

De bekende Bitcoin- en crypto-analist Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors heeft één scenario uitgelicht waarin Chainlink (LINK) binnen 10 jaar een marktkapitalisatie van $1 biljoen zal bereiken. Volgens Peterson heeft Facebook een vergelijkbare prestatie geleverd en kan Chainlink een soortgelijk pad bewandelen. Hij plaatste zijn voorspelling van Chainlink op Twitter en zei het volgende:

https://twitter.com/nsquaredcrypto/status/1369280550893203457

Hoewel deze voorspelling natuurlijk fantastisch zou zijn voor de houders van LINK, is het momenteel nog wel ver verwijderd van $1 biljoen marktkapitalisatie. Momenteel staat het namelijk op bijna $12 miljard, wat het de nummer 10 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie maakt.

Om deze ongelooflijke voorspelling uit te laten komen, is het dan ook van enorm belang dat het project zich blijft ontwikkelen. Gelukkig staat het project niet stil. Zo kondigde het eind februari nog de integratie aan van de nieuwste Scalability Upgrade van Off-Chain Reporting (OCR).

Volgens de officiële aankondiging zal OCR de efficiëntie verbeteren van de manier waarop gegevens worden berekend in de oracles van Chainlink. Het zal ook de bedrijfskosten met maximaal 90% verlagen, waardoor de “ontwikkeling van universeel verbonden smart contracts zowel in DeFi-markten als in verschillende andere industrieën” wordt versneld.

De OCR-upgrade verhoogt de hoeveelheid real-world data die beschikbaar is over smart contracts met een factor 10. Dit vertaalt zich in een toename van het gebruik van de LINK-token naarmate het smart contract-ecosysteem zich uitbreidt op Chainlink. Meer gebruik betekent een grotere vraag naar LINK en uiteindelijk een toename van de waarde ervan op de cryptomarkten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!