Bitcoin-miners zijn gestopt met verkopen en begonnen met accumuleren

Uit de laatste gegevens van Glassnode is duidelijk geworden dat Bitcoin-miners eindelijk, voor het eerst sinds december, gestopt zijn met het verkopen van hun Bitcoin (BTC). Het lijkt er zelfs op dat ze besloten hebben om de munt te accumuleren.

Bitcoin-miners verkopen
Bron: Glassnode

Zoals hierboven te zien is, hebben veel van de miners in december hun nieuwe munten bewaard, maar zijn toen begonnen met verkopen. De miners verkochten vervolgens gedurende een groot deel van januari ongeveer 20.000 Bitcoin per dag, ter waarde van bijna een miljard dollar. Ook in februari verkochten ze ongeveer 5.000 BTC per dag, ter waarde van $240 miljoen, volgens Glassnode-analyses.

De afgelopen twee dagen is de nettopositie van de miners echter groen geworden, waardoor hun bezit met ongeveer 2.000 BTC ($100 miljoen) is toegenomen. Dit zou erop kunnen wijzen dat miners hun ‘spaargeld’ hebben opgebruikt, waarvan een deel misschien zelfs van vóór de halvering is bewaard.

Deze verkoopdruk heeft hoogstwaarschijnlijk ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers onder druk werd gezet, die de afgelopen dagen zelfs kortstondig naar onder de $43.000 daalde.

Nu de nieuwe druk op het aanbod schijnbaar verminderd is, houden openbaar verhandelde miners bovendien hun munten vast, in tegenstelling tot de in China gevestigde miners die de neiging hebben om ze onmiddellijk te verkopen.

Voorlopig is de openbaar verhandelde hashrate echter vrij klein, misschien ongeveer 10%, maar ze groeien snel vanwege hun vermogen om wereldwijde kapitaalmarkten aan te boren. Als zodanig is het zeer waarschijnlijk dat ze een hoger aandeel zullen behalen, wat wat financiële verfijning zal toevoegen aan de Bitcoin-mining-markt, wat op zijn beurt de koers van Bitcoin weer ten goede zou moeten komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!