Mastercard

Bitcoin is geen betaalmiddel, zegt de vicevoorzitter van Mastercard

Ann Cairns, de executive vicevoorzitter bij Mastercard, heeft Bitcoin (BTC) bekritiseerd tijdens een recente conferentie en zei dat het niet gebruikt kan worden als betaalmiddel. Tijdens de Future of Money-conferentie zei ze het volgende:

“Bitcoin gedraagt zich niet als een betaalmiddel. Het is te vluchtig en het duurt te lang om transacties uit te voeren.”

Cairns gaf aan dat Mastercard niet van plan is om Bitcoin op te nemen vanwege de lange bevestigingstijden. Ze zei:

“Dus als jij en ik een kop koffie gingen drinken, en ik besluit om met Bitcoin te betalen, dan kost onze koffie me misschien, ik weet het niet, 40% meer tegen de tijd dat hij wordt geserveerd – en het duurt 10 minuten om de transactie daadwerkelijk af te wikkelen.”

Dit is een opmerkelijke uitspraak, aangezien het wereldbekende betalingsbedrijf eerder deze maand met het nieuws kwam dat het van plan is om cryptocurrencies te accepteren. Het zou gebruikers de mogelijkheid bieden om met crypto’s te betalen bij meer dan 30 miljoen handelaren wereldwijd.

Bitcoin is een activaklasse

Cairns merkte verder op dat ze Bitcoin als een activaklasse ziet en het grotendeels vergelijkt met goud. Deze vergelijking is in de loop der jaren blijven bestaan, waarbij Bitcoin bekend werd als digitaal goud. Sommigen denken zelfs dat Bitcoin goud zal vervangen, waaronder BlackRock Inc. CIO. In een CNBC-interview zei Rick Rieder dat Bitcoin functioneler is dan goud.

VISA is ook druk bezig met cryptocurrencies

Rivaliserend bedrijf VISA kondigde aan dat het binnenkort cryptocurrency-betalingen bij Amerikaanse bankinstellingen zou toestaan. Bovendien herhaalde de CEO en voorzitter Al Kelly tijdens de Q1-vergadering de toewijding van het bedrijf aan cryptobetalingen, inclusief de aanstaande release van een VISA-kaart ter ondersteuning van USDC-betalingen op het Ethereum-netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN