Visa

Visa gaat wellicht cryptocurrencies toevoegen aan betalingsnetwerk

VISA, ‘s werelds grootste betalingsverwerker met miljoenen verkopers in zijn netwerk en honderden miljoenen gebruikers, sluit zich mogelijk aan bij bedrijven zoals PayPal, die al eerder hebben besloten om cryptocurrencies aan te bieden.

Tijdens de VISA kwartaal 1 vergadering vertelde de CEO van het bedrijf, Alfred Kelly, over de groeiende interesse in digitale activa. Hij schetste hiermee de vooruitzichten van het bedrijf en deelde het plan om deel te nemen aan de groeiende trend.

Kelly onthulde tevens de crypto-strategie van het bedrijf en zei dat de betalingsgigant van plan is VISA-gebruikers cryptocurrencies te laten kopen en verkopen.

“Onze strategie hier is om te werken met wallets en exchanges om gebruikers in staat te stellen deze valuta’s te kopen met hun VISA-inloggegevens of om uit te betalen op onze VISA-inloggegevens om een ​​fiataankoop te doen bij een van de 70 miljoen verkopers waar VISA wereldwijd wordt geaccepteerd.”

De CEO gaf al eerder aan dat zijn bedrijf de komende jaren een groot potentieel ziet in cryptocurrencies, vooral in opkomende markten met een aanzienlijk aantal mensen zonder bankrekening.

De CEO van VISA voegde eraan toe dat de betalingsgigant digitale valuta die op openbare blockchains werken, in hetzelfde licht ziet als traditionele banknetwerken zoals de Real-Time Payments (RTP) en de Automated Clearing House (ACH) -systemen.

“We beschouwen digitale valuta’s die op openbare blockchains draaien als aanvullende netwerken, net als RTP- of ACH-netwerken, dus we zien ze als onderdeel van onze netwerk van netwerkstrategie. In beide segmenten zijn we duidelijk de leider op dit gebied. “

Alfred Kelly voegde eraan toe dat het betalingsbedrijf open zou staan ​​voor het toevoegen van andere cryptocurrencies. Hij merkte ook op dat het bedrijf al samenwerking heeft met verschillende cryptobedrijven en beurzen.

“Vandaag hebben 35 van de toonaangevende digitale valutaplatforms en portefeuilles er al voor gekozen om VISA uit te geven, waaronder het op munten gebaseerde Crypto.com, BlockFi, Fold en BitPanda. Deze portemonnee-relaties vertegenwoordigen het potentieel voor meer dan 50 miljoen VISA-inloggegevens. Het volgende leidende netwerk heeft daar een fractie van. En het spreekt voor zich dat in de mate dat een specifieke digitale valuta een erkend ruilmiddel wordt, er geen reden is waarom we deze niet kunnen toevoegen aan ons netwerk, dat momenteel al meer dan 160 valuta’s ondersteunt. “

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN