BIS Innovation Hub

FATF is van plan om nieuwe richtlijnen te implementeren voor cryptocurrencies

De internationale financiële toezichthouder, de Financial Action Task Force, zegt dat het een update gaat publiceren van zijn richtlijnen over cryptocurrencies en virtuele activadienstverleners, een verzamelterm die onder andere uitwisselingen, portefeuilleaanbieders en bewaarplatforms omvat.

De bijgewerkte richtlijnen zullen ook beschikbaar worden gesteld voor openbare raadpleging door de belangrijkste belanghebbenden. De beslissing om de richtlijnen over VASP’s bij te werken was het resultaat van de driedaagse plenaire sessie van de organisatie.

Aanvulling op eerdere richtlijnen

Als onderdeel van de aankondiging maakte de intergouvernementele instantie FATF, die zich richt op beleid gericht op het bestrijden van witwassen van geld en terrorismefinanciering, bekend dat de geactualiseerde richtlijnen in de eerste week van maart zouden worden gepubliceerd. De nieuwe richtlijnen zullen een update zijn van het document van juni 2019 dat de naleving van de Travel Rule voor VASP’s introduceerde.

De FATF Travel Rule vereist dat alle VASP’s transactiegegevens delen voor zowel afzenders als ontvangers op hun platform. In haar vorige beoordelingsdocument dat in juni 2020 werd gepubliceerd, merkte de FATF op dat er enige vooruitgang was geboekt bij de implementatie van de regel.

Cryptocurrencies zetten regelgevers op scherp

Regelgevers in veel landen hebben onlangs hun bezorgdheid geuit over de groeiende crypto-industrie en de enorm winnende rally van de leidende cryptocurrency. Zoals eerder gemeld, uitte de Reserve Bank of India zijn bezorgdheid over cryptocurrencies in verband met witwaskwesties voor het financieren van terroristen.

Daarnaast waarschuwden de voormalige voorzitter van de Federal Reserve en de huidige Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, tijdens een rondetafelgesprek over het innovatiebeleid van de financiële sector, dat cyberaanvallen en criminaliteit in verband met digitale valuta toenemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN