India banken crypto

Reserve Bank of India maakt zich zorgen over cryptocurrencies, maar ziet toekomst in een digitale roepie

De Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, maakt zich zorgen over cryptocurrencies, maar werkt aan de digitale roepie, zei gouverneur Shaktikanta Das. In een interview met CNBC TV-18 op woensdag zei hij het volgende:

“We hebben grote zorgen vanuit het oogpunt van financiële stabiliteit dat we het met de regering hebben gedeeld.”

Hij ging niet in op die zorgen, maar zei dat de regering ze in overweging neemt en dat hij “vroeg of laat” een besluit over cryptocurrencies verwacht. Hij voegde hier aan toe:

“Indien nodig zal het parlement ook overwegen en beslissen.”

In het verleden heeft de RBI zijn bezorgdheid geuit over cryptocurrencies die verband houden met het witwassen van geld, terrorismefinanciering en belastingontduiking. In 2018 had de RBI banken in het land zelfs verboden om cryptobedrijven te bedienen, maar dit verbod werd vorig jaar door het Hooggerechtshof van India opgeheven.

Hoewel de RBI zich zorgen maakte over cryptocurrencies, heeft het altijd de officiële ontwikkeling van digitale valuta ondersteund. In het interview van woensdag onthulde Das dat de centrale bank werkt aan de digitale roepie:

“Daar is veel werk aan de gang. Het RBI-team werkt er aan, zowel aan de technologische als de procedurele kant.”

De gouverneur gaf geen tijdlijn voor de lancering van de digitale roepie, maar zei: “we zijn er hard mee bezig” en zijn “van plan om het op een gegeven moment te lanceren”. Hij besloot met:

“Er moeten verschillende losse eindjes die moeten worden opgelost, maar het krijgt ons volle aandacht.”

De opmerkingen van Das lijken ook in overeenstemming te zijn met recente rapporten die zeggen dat de Indiase regering cryptocurrencies zou willen verbieden en de digitale roepie zou willen reguleren, via een nieuw wetsvoorstel genaamd “Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021.

De inhoud van het wetsvoorstel is nog niet bekend en zou openbaar kunnen worden gemaakt tijdens de huidige parlementaire begrotingszitting die loopt tot 8 april.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN