FINMA blockchain technologie

Oude Zwitserse bank gaat cryptocurrencies ondersteunen

Een Zwitserse bank, Bordier & Cie SCmA, dat een 177 jaar oude Zwitserse bankinstelling is, heeft ondersteuning aangekondigd voor cryptocurrencies op zijn bankplatform. Volgens de informatie zal het private banking-bedrijf zijn klanten toestaan ​​om digitale valuta, waaronder Bitcoin (BTC), te verhandelen op zijn platform.

Hoewel het natuurlijk een geweldige ontwikkeling is, is het geen verrassing dat een dergelijke ontwikkeling uit Zwitserland komt. Het land biedt wereldwijd één van de vriendelijkste klimaten omtrent regelgeving voor cryptocurrencies.

Zwitserse bank ondersteunt crypto

Zoals gemeld, kunnen de klanten eenvoudig digitale valuta kopen en verkopen bij de Zwitserse bank, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Tezos (XTZ), Bitcoin Cash (BCH).

De ontwikkeling van vandaag komt temidden van de toenemende vraag van haar klanten, evenals hun missie om klanten toegang te bieden tot de “volgende generatie” activa. Zo gaf Evrard Bordier, de beherende vennoot bij de Zwitserse bank Bordier & Cie, het volgende aan:

“We zien een toenemende vraag van onze klanten om te diversifiëren naar alternatieve activaklassen zoals digitale activa.”

Samenwerking met Sygnum Bank

Ondertussen werd de cryptodienst mogelijk gemaakt door de samenwerking met het Zwitserse cryptovriendelijke bankplatform Sygnum Bank. Naar verluidt zal Sygnum toezicht houden op de bewaring van de privésleutels van de cryptocurrencies die op Bordier & Cie worden verhandeld, terwijl het ook toezicht houdt op de transacties en ervoor zorgt dat de bank werkt in overeenstemming met de antiwitwasprocedures. De cryptocurrencies zullen alleen worden verhandeld als een “execution-only” deal op Bordier & Cie.

BBVA gaat ook cryptocurrencies aanbieden via Zwitserland

De Zwitserse crypto-ruimte is enorm gegroeid, als gevolg van de vriendelijke regelgevende houding die de autoriteiten hebben ten aanzien van cryptocurrencies. Vorig jaar kondigde een populaire Spaanse financiële dienstverlener, BBVA, zijn plan aan om in Zwitserland uit te breiden met een digitale valutadienst. Volgens twee bronnen die bekend zijn met de zaak, zeiden ze dat de Spaanse bank al een aanvraag heeft ingediend bij de Zwitserse toezichthouder voor de cryptocurrency-service.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN