Er is gisteren 13.000 BTC van Coinbase gehaald, wat goed nieuws is

Volgens gegevens van Cryptoquant is gisteren ongeveer 13.000 Bitcoin (BTC) van Coinbase gehaald en naar meerdere bewaarportefeuilles verplaatst, wat aangeeft dat institutionele beleggers massaal Bitcoin hebben gekocht toen de koningsmunt onder de $50.000 daalde.

De Bitcoin is overgebracht van in totaal zeven verschillende portefeuilles van de institutionele beurs van Coinbase. De grootste opname was voor in totaal 2.768 BTC en de kleinste opname voor in totaal 579 BTC, ter waarde van respectievelijk $139 miljoen en $29 miljoen.

Cryptoquant CEO Ki Young Ju zei dat het waarschijnlijk leek dat het geld naar verschillende Coinbase-bewaarportefeuilles ging. Hij voegde eraan toe:

“Dit is het sterkste bullish signaal dat ik ooit heb gezien.”

Het is voor het eerst dat er bij deze hogere prijzen zo’n grote uitstroom is opgetreden. De laatste twee keer dat dergelijke grote opnames plaatsvonden op Coinbase waren op 31 januari en 5 februari 2021. Op dat moment was de Bitcoin koers echter een stuk lager, respectievelijk $33.000 en $37.000.

De institutionele beleggers van Bitcoin blijven onverminderd optimistisch over de toekomst van de cryptocurrency op de lange termijn. Zo kondigde MicroStrategy gisteren een gigantische aankoop van 19.452 BTC aan, ter waarde van $1,026 miljard. Het bedrijf bezit nu in totaal ongeveer $4,5 miljard aan Bitcoin.

Volgens de CEO van Moskovski Capital, Lex Moskovski, is het echter nog niet gedaan met de groei onder institutionele investeerders:

“Bitcoin staat op het punt om een ​​consensusspel te worden voor beursgenoteerde bedrijven om het op hun balans te houden. Deze trend is in gang gezet door Microstrategy, Tesla en Square, maar we hebben nog steeds twee of drie bedrijven nodig om het te valideren.”

Hij voegde eraan toe:

“Deze opname kan mogelijk het werk zijn van één van deze bedrijven, wat enorm zal zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!