Verschillende financiële giganten investeren in Polkadot

Meerdere bankgiganten stellen zich naar verluidt bloot aan één bepaalde cryptocurrency, echter is het opvallend genoeg niet Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Volgens een CoinDesk-artikel investeren financiële titanen Goldman Sachs, JP Morgan, UBS en beursvennootschap ICAP allemaal in een exchange-traded product (ETP) dat is gekoppeld aan Polkadot’s eigen cryptocurrency, DOT.

ETP’s bieden een vereenvoudigde route naar crypto-investeringen voor grote instellingen omdat de investeringsmethode voldoet aan de regelgevingsnormen, zonder dat de onderliggende digitale activa bewaard hoeft te worden.

De ETP, die op de Zwitserse beurs wordt verhandeld onder de ticker ADOT:SW, is afkomstig van de in Zwitserland gevestigde investeringsmaatschappij 21Shares. De Polkadot ETP kwam op 4 februari op de markt voor een prijs van $22 tot $23. Op het moment van schrijven handelt het echter op $38,82.

Volgens de Bloomberg Terminal-gegevens kocht Goldman Sachs drie loten namens een klant, terwijl JP Morgan 500 aandelen, ICAP 1.000 aandelen en UBS 2.770 aandelen kochten.

CoinDesk meldt ook dat Merill Lynch van Bank of America 2.200 aandelen heeft gekocht en Instinet, dat eigendom is van de Japanse financiële gigant Nomura Holdings, 9.280 aandelen heeft gekocht.

Laurent Kssis, 21Shares global head of ETPs, gaf aan dat de Polkadot-tracking ETP nu $15 miljoen aan activa onder beheer heeft. Kssis voegde eraan toe dat het bedrijf ook de Crypto Basket Index ETP beheert, die de prestaties van vijf crypto-activa volgt. Bitcoin is het grootste onderdeel van de index, gevolgd door Polkadot.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!