XRP koers

Ripple opnieuw aangeklaagd door ontevreden investeerder

Betalingsverwerker en uitgever van de bekende cryptocurrency XRP, Ripple, werd maandag getroffen door een nieuwe aanklacht, maanden nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission besloten heeft om zich te buigen over de zakelijke activiteiten van het bedrijf.

De groepsvordering werd ingediend door een persoon die beweert vorig jaar een relatief kleine investering van $100 in XRP te hebben gedaan – en in de weken erna 50% te hebben verloren.

Investeerder Tyler Toomey zei dat hij in november vorig jaar 135 XRP had gekocht toen de prijzen omhoogschoten. Vervolgens verkocht hij zijn bezit in december en leed een verlies van $48,50 op zijn beginkapitaal.

Dat verlies was echter genoeg voor Toomey om hem aan te zetten om het bedrijf aan te klagen. Hij beweerde in de aanklacht – namens hemzelf en andere soortgelijke investeerders – dat Ripple op onrechtmatige wijze miljoenen dollars aan XRP-tokens had verkocht aan andere inwoners van Florida, waardoor de oprichters van het bedrijf illegaal profiteerden van de verkoop.

“De gedaagden [Ripple] verkochten miljoenen dollars (of meer) XRP-tokens, die effecten zijn volgens de wet van Florida, aan investeerders in Florida zonder het te registreren bij de federale of Florida autoriteiten,” aldus de rechtszaak, met de toegevoegde bewering dat Ripple hiermee meer dan $1,36 miljard verdiende.

De rechtszaak is bedoeld om Ripple, mede-oprichter Chris Larsen, CEO Brad Garlinghouse en verschillende andere niet bij naam genoemde leden van het oprichtende team aansprakelijk te stellen voor vermeende schending van lokale en nationale wetgeving, naast publiekelijk een verkeerde voorstelling geven van de aard van hun tokens en profiteren van “ongerechtvaardigde verrijking.”

De beschuldigingen zijn vergelijkbaar met die van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in 2020. De toezichthouder beweert dat Ripple – en twee van zijn medeoprichters Brad Garlinghouse en Chris Larsen – ongeveer $1,3 miljard hebben opgehaald via een lopende, niet-geregistreerde, aanbieding van effecten.

Ondertussen heeft Garlinghouse tot dusver meerdere keren aangegeven dat hij onschuldig is. Hij zei eerder deze maand op Twitter dat de SEC ten onrechte zijn bedrijf en zichzelf had beweerd, en voegde er destijds aan toe dat Ripple zijn eigen juridische stappen aan het voorbereiden was.

Ripple werd eerder deze maand ook aangeklaagd door de hoofdinvesteerder in Ripple’s Series C-financiering van $200 miljoen, genaamd Tetragon. Het bedrijf vraagt in de aanklacht ​​om “zijn contractuele recht af te dwingen om van Ripple te eisen dat het deze aandelen terug zal kopen”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN