Craig Wright Satoshi Nakamoto

Ripple aangeklaagd door hoofdinvesteerder Tetragon

De hoofdinvesteerder in Ripple’s Series C-financiering van $200 miljoen heeft een rechtszaak aangespannen bij Delaware Chancery Court, meldt Bloomberg. Het bedrijf vraagt ​​om “zijn contractuele recht af te dwingen om van Ripple te eisen dat het deze aandelen terug zal kopen”.

De rechtszaak komt weken nadat de SEC Ripple en twee van zijn oprichters heeft aangeklaagd wegens de verkoop XRP, wat het een niet-geregistreerde effect noemt. Het bedrijf heeft met deze verkoop meer dan $1,5 miljard verdiend in de afgelopen zeven jaar.

Het bedrijf Tetragon eist dat Ripple wordt gestopt met het gebruik van liquide middelen die in afwachting zijn van de betaling. Het vraagt ​​ook om een dwangbevel tegen Ripple, een kort geding en een versneld proces.

Ripple zei op zijn beurt dat de rechtszaak van Tetragon “niet gegrond” is omdat er niet is vastgesteld dat XRP een niet-geregistreerd effect is, zoals de SEC beweert. Volgens de bepalingen van zijn investeringsovereenkomst kan Tetragon zijn Ripple-eigen vermogen terugkopen “als XRP wordt beschouwd als een effect op een doorlopende basis”, zei Ripple in een verklaring op zijn website.

Dit is echter slechts één van de vele rechtszaken die volgden op de rechtzaak tegen Ripple. Kort na de SEC-aanklacht klaagde een Coinbase-klant de topbeurs aan voor het toestaan ​​van de verkoop van XRP op zijn platform. De klant klaagde Coinbase aan wegens het onrechtmatig verkopen van XRP. Voor die tijd had Coinbase de handel in XRP stopgezet, net als een aantal andere beurzen die hetzelfde deden.

Als gevolg van al dit slechte nieuws is de XRP koers flink gedaald. De munt wordt momenteel verhandeld voor een prijs van ongeveer $0,24, wat een flinke daling is van het hoogtepunt van $0,64 dat begin december nog behaald werd, voordat het nieuws omtrent de rechtszaak bekend werd gemaakt. Wat de precieze invloed van deze tweede rechtszaak gaat zijn, valt echter nog te bezien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN