Bitcoin to the moon

Bekende YouTuber wil Bitcoin letterlijk naar de maan sturen

De meeste mensen in de crypto-wereld zijn bekend met de uitdrukking ‘to the moon’, wat niets minder betekent dan een ongelooflijke stijging naar nieuwe hoogtes (naar de maan bijvoorbeeld). Het is echter zo dat de bekende YouTuber MrBeast dit iets te serieus aan het nemen is, aangezien hij van plan is om 30 Bitcoin (BTC), ter waarde van $988.000, letterlijk naar de maan te sturen.

Harde schijf naar de maan

Beroemd om zijn gewaagde stunts, waaronder het kopen van de volledige inhoud van vijf winkels, het geven van 1 miljoen dollar aan mensen die slechts een minuut de tijd krijgen om het in te spenderen en het bouwen van ‘s werelds grootste Lego-toren, maakte de 22-jarige Amerikaan het volgende bekend in een recente livestream:

“Een bedrijf genaamd Astrobotics en NASA zetten later dit jaar een lander op de maan en het is ons gelukt om ruimte op hun lander te krijgen om een ​​harde schijf te plaatsen. En ik dacht dat het leuk zou zijn om jullie wat je maar wilt op die harde schijf te zetten die naar de maan gaat.”

Hij verklaarde dat hij voor een prijs van $10, iedereen hem een ​​foto zou laten sturen die hij zou opslaan op de harde schijf, die zal worden geladen aan boord van de Vulcan-raket om mee te nemen naar de maan, in wat hij “de eerste digitale tijdcapsule van het universum” noemde.

Maar het lijkt erop dat foto’s alleen niet genoeg exposure zal bieden voor dit project, daarom wil MrBeast de intensiteit verhogen door ongeveer 30 Bitcoin op de maan te laten landen. In de livestream zei hij dat hij, ervan uitgaande dat hij “genoeg $10 fotoslots verkoopt”, een BTC-voorraad zal kopen en die op de harde schijf zal opslaan.

Reacties van Bitcoiners

Op Reddit waren veel Bitcoin-fans het niet eens met de actie van de YouTuber. Zo zei een redditor het volgende:

“Ik haat dit. Het is helemaal niet geweldig. De wereld verkeert in een crisis, mensen ervaren nu meer armoede dan ooit, en dan krijg je zulke domme stunts. Jammer.”

Maar een ander beweerde dat het een boost zou kunnen zijn voor HODLers op de lange termijn, en verklaarde:

“Dit zou enorm kunnen zijn voor ons HODLERS! Als hij hierover een video maakt, krijgt hij meer aandacht voor Bitcoin en tevens wordt ook de hoeveelheid Bitcoins in omloop verminderd, waardoor de prijs nog meer stijgt!”

Een ander verklaarde echter dat het uit de circulatie nemen van 30 BTC, tegen de huidige prijzen, geen effect zou hebben (wat helemaal waar is). Het is echter wel zo dat het exposure kan bieden voor Bitcoin, echter vinden wij van CryptoBenelux het ook een vreemde actie, aangezien je heel veel geld in feite weggooit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN