Stellar Development Foundation

Stellar gaat Oekraïne helpen met het ontwikkelen van digitale activa en CBDC-infrastructuur

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie heeft maandag aangekondigd dat het een memorandum van overeenstemming is aangegaan met de Stellar Development Foundation. Het MOU schetst de strategie van Oekraïne voor het ontwikkelen van een digitale activa en CBDC-infrastructuur. Dit omvat het ondersteunen van projecten die gespecialiseerd zijn in digitale activa, het implementeren en reguleren van stablecoin-circulatie en het promoten van de ontwikkeling van een CBDC.

Oleksandr Bornyakov, de vice-minister van het ministerie van Digitale Transformatie, vertelde vervolgens aan Cointelegraph dat het faciliteren van een nationale cryptocurrency niet betekent dat Stellar de Oekraïense CBDC zal ontwikkelen. In plaats daarvan wordt er van de samenwerking met Steller verwacht dat het “besluitvorming van hoge kwaliteit mogelijk maakt met betrekking tot de ontwikkeling van het ecosysteem van virtuele activa in Oekraïne.”

Toen hem werd gevraagd naar het potentieel van Oekraïne om de ontwikkeling van cryptocurrency en blockchain in Europa en de wereld te leiden, zei Bornyakov dat zijn ministerie de beste praktijken uit Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Malta, Liechtenstein en de Verenigde Staten integreert. Hij legde het als volgt uit:

“Cryptobedrijven, blockchain-startups en financiële instellingen – ze zoeken allemaal een wettelijk beschermde omgeving om zaken te doen. En het ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne werkt aan het opbouwen van een wettelijk kader dat een transparant en stabiel regelgevingsklimaat biedt voor blockchain- en crypto-bedrijven.”

Bornyakov bevestigde verder dat de Nationale Bank van Oekraïne sinds 2017 onderzoek doet naar CBDC’s, net als veel andere landen. Er zijn tevens wat geruchten dat Oekraïne bereid is om de cryptorace in Oost-Europa te leiden, waarbij het ministerie van Digitale Transformatie aandringt op duidelijkere regelgeving voor digitale activa. We zijn benieuwd welk nieuws er de komende tijd omtrent dit topic vrijgegeven wordt. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN