Coinbase heeft nog geen besluit gemaakt over XRP

Sinds aangekondigd is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak heeft aangespannen tegen Ripple wegens een vermeende illegale aanbieding van effecten, hebben verschillende cryptocurrency-exchanges besloten om XRP van hun beurzen te delisten. Hoewel beurzen Bitstamp, OSL en Beaxy als één van de eersten het besluit hadden genomen, zullen ze waarschijnlijk niet de laatste zijn.

De meeste ogen zullen natuurlijk gericht zijn op de grote beurzen Binance en Coinbase, echter heeft Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, gereageerd op de houding van de laatstgenoemde. Hij zei het volgende:

“De aankondiging werd vandaag (26 december) al verwacht, maar bronnen suggereren dat het team stand-by staat, aangezien open vragen blijven bestaan, zelfs na SEC-telefoontjes en interacties met de raadsman.”

Hij voegde hier aan toe dat er een zekere druk is van “beleggers die dit zien als een regelgevend risico en een risico voor de beursgang.”

Dit is echter niet onverwacht, vooral omdat Coinbase nu een conceptregistratie heeft ingediend voor een eigen IPO. Een IPO is in zijn meest elementaire vorm een ​​teken dat de entiteit naar de beurs gaat en mainstream wordt. Nu Messari beweert dat Coinbase kan worden gewaardeerd op ongeveer $28 miljard, zijn de inspanningen van het platform om dit zorgvuldig te spelen begrijpelijk.

Tevens is Coinbase altijd één van de beurzen geweest die de regels en voorschriften besloot te omarmen in plaats van ze af te wijzen. Dit is de reden waarom sommigen eigenlijk verbaasd zijn dat Coinbase XRP nog niet heeft opgeschort of verwijderd. Als de beurs echter toch besluit om de munt te delisten, kan dit een reeks gevolgen hebben.

Niet alleen zal de waarde van XRP dalen, maar ook een groot deel van de activiteiten van Coinbase kan worden beïnvloed. Toen de rechtszaak voor het eerst werd aangespannen, was XRP goed voor meer dan 8% van de volumes van Coinbase, wat een vrij groot stuk is. En hoewel je zou kunnen zeggen dat Bitstamp meer proactief was in het opschorten van XRP-handel, ondanks dat de cryptocurrency goed is voor 18% van zijn volumes, is Coinbase de favoriet van de institutionele belegger. Dit maakt de keus voor Coinbase een stuk lastiger de munt te verwijderen van het platform.

Het definitieve besluit van Coinbase kan dus nog wel even op zich laten wachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!