Ripple

Bitstamp gaat XRP ook blokkeren voor klanten vanuit de VS

Als reactie op de recente aanklacht vanuit de SEC tegen Ripple, heeft de in Luxemburg gevestigde beurs Bitstamp aangekondigd dat het de handel van XRP voor alle in de Verenigde Staten gevestigde klanten zal blokkeren vanaf 8 januari 2021. De beurs merkte tevens op dat andere landen niet geblokkeerd zullen worden.

XRP krijgt opnieuw een klap

Na de beweringen van de Securities and Exchange Commission (SEC) dat XRP een beveiliging is, hebben verschillende beurzen besloten om de token niet meer aan te gaan bieden. Dit waren voornamelijk de wat ‘kleinere’ beurzen, echter nu heeft Bitstamp besloten om het voorbeeld te volgen en de token niet langer aan te gaan bieden aan klanten uit de VS. De aankondiging van de beurs luidde als volgt:

“In het licht van de recente aanklacht van de SEC, waarin wordt beweerd dat XRP een beveiliging is, gaan we XRP-handel en deposito’s voor alle klanten in de VS stopzetten.”

Een bericht op hun blog ging iets meer in op de details:

“We zullen de situatie die zich ontvouwt op de voet volgen en ons hierop blijven aanpassen. Onze Amerikaanse klanten kunnen nog steeds XRP van Bitstamp opnemen. Klanten uit andere landen worden niet beïnvloed.”

Korte samenvatting van de beschuldigingen

Het is de laatste in een reeks verwoestende klappen voor Ripple. Sinds de SEC aankondigde dat het het bedrijf zou aanklagen vanwege de effect-status van zijn token, zijn er verschillende ernstige beschuldigingen naar voren gekomen in de officiële documenten. De SEC heeft verklaard dat Ripple investeerders niet heeft beschermd en meer dan $1,38 miljard heeft opgehaald door niet-geregistreerde effecten te verkopen.

Andere beurzen hebben XRP geschrapt als gevolg van de druk van de SEC tegen Ripple en de token is deze week met meer dan 40% gedaald.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN