Coinbase heeft registratieformulier voor beursnotering ingediend

Zoals wij eerder in 2018 en eerder dit jaar al aangaven, is de bekende Amerikaanse beurs Coinbase al een tijdje bezig met een beursnotering. Nu is echter de kogel door de kerk, aangezien de beurs eindelijk een aanvraag heeft ingediend om het bedrijf openbaar te vermelden.

De aankondiging gaf het volgende aan:

“Coinbase Global, Inc. kondigde vandaag aan dat het vertrouwelijk een ontwerp-registratieverklaring op formulier S-1 heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (de “SEC”). Het formulier S-1 zal naar verwachting van kracht worden nadat de SEC het beoordelingsproces heeft voltooid, afhankelijk van markt- en andere voorwaarden.”

Ethereum koers

Het is onduidelijk hoe lang het beoordelingsproces zal duren, maar Coinbase zal waarschijnlijk volgend jaar publiekelijk genoteerd worden.

De Amerikaanse crypto-beurs, gewaardeerd op ongeveer $8 miljard, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste bedrijven in de crypto-markt. Als één van de belangrijkste spelers, zou de beursnotering van Coinbase op een belangrijke Amerikaanse beurs kunnen leiden tot meer bewustzijn en een verbeterde publieke perceptie van de crypto-markt, wat weer kan leiden voor een grotere adoptie van cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!