Bitcoin koers bereikt nieuwe all time high en dit is wat er kan gebeuren!

De Bitcoin (BTC) koers is op 30 november voor het eerst sinds half december 2017 naar een nieuw recordniveau gestegen. De recentelijke stijging vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in een Bitcoin bullmarkt die begin maart 2020 begon. De Bitcoin koers steeg toen vanaf een dieptepunt van circa $3.000 en is met meer dan zes keer verdubbeld.

Het huidige bullish sentiment lijkt te worden veroorzaakt door financiële reuzen zoals PayPal en Bitcoin Management Trust Fund Grayscale die momenteel BTC kopen. De bulls proberen momenteel de prijs boven de $20.000 te duwen, terwijl bears zich volop verdedigen in deze regio.

Een paar dagen geleden daalde de Bitcoin koers in één dag tijd met ongeveer $3.000, waardoor de prijs net boven de $16.000 regio bewoog. Deze neerwaartse beweging veranderde direct het marktsentiment en bracht veel analisten en beleggers ertoe geloven dat Bitcoin nog verder zou dalen. Zo gaf Peter Brandt, na de flinke drop van $3.000, aan dat de Bitcoin koers nog een verdere neerwaartse beweging zou maken. Ook CNBC-analist Brian Kelly geloofde hierin en gaf zelfs aan dat BTC richting $12.000 zou dalen.

Analist: Bitcoin koers kan op korte termijn verder stijgen

Een cryptocurrency handelaar heeft opgemerkt dat de Bitcoin koers op korte termijn een verdere opwaartse beweging kan neerzetten. Volgens de handelaar was de vorige neerwaartse beweging richting $16.000 slechts een bear trap om de longposities op te ruimen. Doorgaans komt een activa in een prijsontdekkingmodus wanneer het een nieuwe mijlpaal bereikt, waardoor het vervolgens aanzienlijke winsten kan boeken. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin koers verplettert de daily high. Ja, die move down naar $16k was een epische bear trap om mensen voor de move up richting $20k eruit te krijgen.”

Bitcoin koers

Dezelfde handelaar plaatste kort daarna een tweet waarin hij aangeeft dat een daily close boven $19.175 belangrijk is voor Bitcoin. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Vanuit een structuurniveau – Ik vond de 4hr close met een big wick niet fijn. Verder ben ik niet echt ongerust, want Bitcoin ziet er hier goed uit. Een daily close boven de $19.175 is belangrijker en tot dusverre goed voor de prijs.”

Bitcoin koers

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!