Bitcoin geldautomaten

Bitcoin koers op weg naar $14.000 volgens ervaren marktanalist

Na weken van geleidelijke stijgingen is de Bitcoin (BTC) koers gisteren aanzienlijk gedaald. BTC bewoog boven de $19.000 en daalde tot $16.250. De mogelijke redenen achter deze daling zijn nog steeds onduidelijk, ondanks talloze speculaties. Wij plaatsten gisteren een artikel waarin de mogelijke redenen beschreven staan. Wil je dit artikel lezen? klik dan hier.

Verschillende personen associeerden deze daling met Black Friday. Zo zei voormalig Wall Street-handelaar en Bitcoin maximalist Max Keiser, komisch dat dit de Black Friday uitverkoop van Bitcoin is. Hij plaatste de volgende tweet:

“De BLACK FRIDAY #Bitcoin-verkoop is begonnen!”

Bitcoin koers zal onder $15.000 dalen

De ervaren marktanalist Peter Brandt gaf, na de afgelopen Bitcoin koers daling, aan dat hij verwacht dat BTC nog een verdere neerwaartse beweging zal maken. Hij gaf aan dat de Bitcoin koers een correctie kan maken tot $14.235. Hij wees hier naar eerdere bearish bewegingen tijdens de bull run van 2015-2017. Hij zei:

“Tijdens de bullmarkt van 2015-2017 in Bitcoin (BTC) waren er 9 significante correcties met de volgende gemiddelden: 37% daling van hoog naar laag gevolgd door 14 weken van de ene ATH naar de volgende ATH.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Een correctie van 37% vanaf de recente top zou $BTC terugbrengen naar $14.235. Het interessante van de psychologie van marktspeculatie is dit: veel handelaren die hebben gezworen dat ze kopers zouden zijn van een grote dip wanneer de prijs hoger was dan $ 19.000, zullen feitelijk verkopers worden onder $15.000.”

Bitcoin koers

Eerder gaf CNBC analist Brian Kelly ook aan dat hij verwacht dat de Bitcoin koers richting $12.000 zal dalen. Volgens hem moeten mensen die in Bitcoin willen investeren om die reden overwegen om dit op een later moment te doen.

De gloednieuwe Bitcoin koers analyse van CryptoCoinTalk nog niet gelezen? Klik hier.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN