Bitcoin

Bitcoin koers kan corrigeren naar $12.000, aldus CNBC-analist

De Bitcoin koers heeft de afgelopen weken een geweldige stijging doorgemaakt en wist zelfs de $19.500 aan te tikken. De koningsmunt is echter gisteren weer wat teruggevallen en staat op het moment van schrijven op $16.750. Veel analisten denken nog steeds dat de Bitcoin koers dit jaar nog een nieuwe all time high zal bereiken, echter denkt CNBC-analist Brian Kelly hier anders over.

Bitcoin koers op weg naar $12.000

Brian Kelly gaf namelijk aan dat iedereen die nu van plan is om in Bitcoin te investeren, zou moeten overwegen om dit op een later moment te doen. De CEO van de digitale valuta-investeringsmaatschappij BKCM zei dat, hoewel hij nog bullish is op de koningsmunt op lange termijn, hij denkt dat er een correctie richting $12.000 gaat plaatsvinden.

“Laten we duidelijk zijn, ik ben nog steeds een Bitcoin-bull. Op de lange termijn zal ik het komende decennium een ​​bull zijn. Maar als ik de pet van langetermijnbelegger afzet en mijn handelaarspet opzet, zijn er een paar dingen die ik begin te zien die tekenen zijn van een top. Meer dan welke andere activaklasse ter wereld dan ook, is Bitcoin onderhevig aan de angst om iets te missen (FOMO). We beginnen speculatieve munten te zien, munten van minder dan $5, die op een dag 30% of 40% stijgen. Dat zijn de soorten dingen die gebeuren bij tops op korte tot middellange termijn.

Als ik naar de adresgroei kijk, schat de markt dit op ongeveer 25% bruto adresgroei in de komende 30 dagen. Elke keer dat er zo’n grote adresgroei geïmpliceerd wordt, is dat een waarschuwingsteken. Het laatste punt is dat we beginnen te zien dat de particulieren op deze markt komen en je ziet dat de rentetarieven die over marge in rekening gebracht worden, veel hoger worden.

Dus al die dingen zijn tekenen dat ik denk dat het prima is om Bitcoin te kopen. Eerder dit jaar zei ik dat Bitcoin binnen een jaar naar $50.000 zou kunnen gaan. Ik denk nog steeds dat dat het geval is, maar als je Bitcoin koopt voor $19.000, moet je erop voorbereid zijn dat het naar $12.000 daalt voordat het naar $50.000 gaat. Dus ik zou voorzichtig zijn met elk actief dat in een jaar tijd bijna 200% gestegen is.”

Kelly zei tevens dat zijn fonds een aantal van zijn longposities op Bitcoin heeft verlaten in afwachting van een correctie. Daarnaast gaf hij aan dat investeerders die de markt willen betreden of hun positie in Bitcoin willen vergroten, de helft van wat ze uiteindelijk willen investeren, moeten investeren en vervolgens moeten wachten nadat BTC een gezonde retracement heeft doorgemaakt.

“Voor het fonds zijn we deze week minder long in Bitcoin dan twee of drie weken geleden. We hebben altijd een kernpositie, maar je kunt er omheen handelen.

Als je een particuliere investeerder bent en je zegt dat je wat Bitcoin wil kopen… Ik denk dat het naar $50.000 gaat stijgen, maar misschien kan je beter hier de helft kopen en wachten op een correctie. Wacht op één van die momenten waarop we zeggen dat Bitcoin de slechtste week in twee jaar heeft gehad. Dat is de dag waarop je de andere helft wilt kopen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN