8 redenen waarom de Ethereum koers is gestegen

Spencer Noon, het hoofd van het crypto-investeringsfonds DTC Capital, heeft aangegeven dat de recente rally van de Ethereum koers wordt gevoed door acht sterke fundamentele factoren.

Noon benadrukte dat Ethereum’s 90-dagen voortschrijdend gemiddelde van bijna 500.000 actieve adressen, een cijfer dat sinds het begin van het jaar is verdubbeld, de belangrijkste reden is om optimistisch te zijn over ETH.

Hij wees ook op het bedrag aan vergoedingen dat op het netwerk wordt betaald, namelijk meer dan 80 miljard gas per dag, als teken dat de vraag nog nooit zo hoog is geweest. Noon zei dat hij gelooft dat het totale bedrag aan vergoedingen dat op het netwerk wordt betaald, dat hoger is dan alle andere blockchain-platforms, laat zien dat Ethereum het meest bruikbare netwerk ter wereld is.

Noon noemde verder het feit dat miljarden dollars aan stablecoins nu uitgegeven zijn op Ethereum als een ander teken dat Ethereum momenteel de nuttigste blockchain van dit moment is.

Hij ging verder met aangeven dat de in totaal 1 miljoen gebruikers van gedecentraliseerde finance en de $14 miljard aan totale waarde die in DeFi vastzit, aantoont dat Ethereum deel uitmaakt van een nieuw en volwassen financieel ecosysteem.

Noon noemde ook het feit dat 150.000 Bitcoin (BTC) is omgezet naar op Ethereum gebaseerde representaties van Bitcoin als een teken dat Ethereum een ​​”economisch vacuüm” aan het worden is voor alle soorten activa.

Last but not least, na het bereiken van $86 miljard in volume dit jaar, zei Noon dat gedecentraliseerde beurzen hier zijn om te blijven en duidelijke concurrenten zijn van hun traditionele en vooral gecentraliseerde tegenhangers.

Tot slot gaf hij aan dat, hoewel hij gelooft dat Ethereum fundamenteel gezond is, het alsnog moeilijk is om een ​​echte waarde te koppelen aan de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, aangezien het een ontluikende uitvinding is in een opkomende industrie:

“We bereiken nu het punt in de cyclus waarop mensen je vertellen hoe je ETH kunt waarderen. De waarheid is dat, hoe hard ze ook proberen om een ​​patroon aan te passen aan een oude methodologie of een beroep doen op hun autoriteit, niemand weet hoe hij/zij het moet waarderen. De wereld heeft nog nooit zoiets als ETH gezien.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!