XLM koers stijgt richting hoogtepunt van twee jaar na upgrade

Stellar (XLM), het populaire blockchain-project gericht op grensoverschrijdende transacties, steeg in de afgelopen twee dagen met meer dan 100% en overtrof voor het eerst sinds september 2018 de 20 cent. De XLM koers stijging kwam als gevolg van een aankondiging waarin de succesvolle voltooiing van de Protocol 15-upgrade werd bevestigd.

Bug in Protocol 14

Deze upgrade komt naar aanleiding van een bug die het team ontdekte, tijdens zijn nieuwste netwerkupgrade genaamd Protocol 14. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit Protocol niet meer gebruikt kon worden en er overgestapt moest worden naar Protocol 15.

De nieuwste upgrade heeft twee nieuwe functies geïntroduceerd waaronder opeisbare saldi en gesponsorde reserves. Beide functies zijn al geïmplementeerd op het testnet en moeten “het gemakkelijker dan ooit maken om gebruiksvriendelijke apps op het netwerk van Stellar te bouwen.

Volgens de officiële blog van Stellar zijn de Protocol 15 functies al meer dan een jaar in ontwikkeling en pakken ze enkele van de ‘grootste pijnpunten’ aan voor ontwikkelaars bij het bouwen van apps op Stellar.

“Na de upgrade kunnen ontwikkelaars eenvoudigere, betere gebruikerservaringen creëren die de complexiteit van blockchain abstraheren, en dit doen zonder de voordelen van een snel, goedkoop en toestemmingloos grootboek te verliezen.”

In juli kondigde de Stellar Foundation, de non-profitorganisatie die het Stellar-netwerk exploiteert, aan dat Stellar is geïntegreerd in de Samsung Blockchain Keystore. Dit maakt Stellar het vijfde cryptocurrency-netwerk dat geïntegreerd is met de Blockchain Keystore van Samsung, na Tron, Ethereum, Bitcoin en Klaytn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!