XRP kan een ideale oplossing zijn voor centrale banken, aldus Ripple CEO

De CEO van het bekende blockchain-bedrijf Ripple, Brad Garlinghouse, heeft onlangs aangegeven dat hij gelooft dat XRP de ideale oplossing kan zijn voor centrale banken die hun valuta willen digitaliseren via CBDC’s.

In een nieuw interview op de The Scoop-podcast zei Garlinghouse dat wanneer centrale banken hun eigen valuta beginnen te lanceren, het verkrijgen van liquiditeit en compatibiliteit tussen valuta’s een uitdaging kan zijn. Dat, zei hij, is de reden waarom Ripple XRP pusht als een overbruggingsactiva om grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken en de ene valuta tegen de andere in te wisselen.

Hij zei het volgende:

“Het hele punt van XRP in onze context is om een ​​overbruggingsvoordeel te bieden. Dus als u een stablecoin in Amerikaanse dollar gebruikt, moet u nog steeds naar een Braziliaanse real stablecoin of Australische stablecoin gaan.

Het punt [van Ripple’s inspanningen] is om veel efficiëntie en liquiditeit mogelijk te maken tussen XRP en de Amerikaanse dollar, en XRP en de Australische dollar. U hoeft zich alleen maar zorgen te maken over één brug, in tegenstelling tot de liquiditeit tussen elk paar. Dus alleen het gebruik van stablecoins lost niet echt het probleem op dat XRP oplost. XRP als een uiterst efficiënte, uiterst schaalbare blockchain, is daar bij uitstek geschikt voor.”

Bovendien zei hij dat Ripple in de toekomst meer manieren onderzoekt om uit het domein van grensoverschrijdende betalingen te treden:

“We zullen zeker andere verticale markten betreden en we zullen niet alleen een oplossing voor grensoverschrijdende betalingen zijn … We willen klanten helpen groeien en hun bedrijf opschalen. On Demand Liquidity (ODL) doet dat. Line of Credit doet dat. We zullen zeker naar verticals kijken en misschien is het verzekering. Misschien is het handelsfinanciering.

Er zijn tal van andere voorbeelden waarbij blockchaintechnologieën kunnen worden ingezet om de wrijving te verminderen en de efficiëntie van die transacties te verbeteren.”

Ripple registreert nieuw handelsmerk, genaamd PayString

Afgelopen zaterdag plaatsten wij al een bericht waarin duidelijk werd dat Ripple druk bezig is met het uitbreiden van zijn diensten. Zo werd duidelijk dat het blockchain-bedrijf een nieuw handelsmerk ingediend heeft voor een mogelijk nieuw betalingsproduct genaamd “PayString”. De aanvraag is op 6 november ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO).

De aanvraag werd op vrijdag (13 november) door USPTO geaccepteerd, maar er is niet veel informatie verstrekt. Volgens de beschrijving zal PayString worden gebruikt in “elektronische financiële diensten, namelijk monetaire diensten voor het ontvangen en uitbetalen van geldovermakingen en geldgeschenken in fiatvaluta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk en voor het uitwisselen van fiatvaluta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk.”

Het is echter zo dat dit waarschijnlijk geen nieuwe dienst betreft, maar een rebranding. Dit omdat deze nieuwe merkregistratie grote overeenkomsten vertoont met Ripple’s ‘PayID’-handelsmerk dat eerder dit jaar werd ingediend en omdat PayID het bedrijf wat juridische problemen opgebracht heeft met New Payments Platform Australia (NPPA) – een beursgenoteerd bedrijf dat eigendom is van 13 toonaangevende financiële instellingen in Australië.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!