Reserve Bank of India crypto-verbod

Ripple aangeklaagd in Australië vanwege inbreuk op handelsmerk

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ripple Labs Inc. is naar verluidt aangeklaagd door 13 Australische banken, vanwege een vermeende inbreuk op een handelsmerk. Dit volgens een artikel van de lokale nieuwswebsite The Age.

Volgens het rapport is er een rechtszaak aangespannen door het New Payments Platform Australia (NPPA), een joint venture tussen de Reserve Bank of Australia en 13 binnenlandse banken, waarin beweert wordt dat Ripple zijn PayID-merk heeft gekopieerd.

De service van NPPA bestaat al meer dan twee jaar en helpt bij het faciliteren van directe betalingen via 68 miljoen Australische bankrekeningen. Ripple, uitgever van de op twee na grootste cryptocurrency XRP, lanceerde in juni zijn grensoverschrijdende betalingsdienst, ook wel PayID genoemd, in samenwerking met 40 bedrijven.

NPPA eist zowel een schadevergoeding als een permanent verbod om te voorkomen dat Ripple het PayID-merk in Australië gebruikt. NPPA zei het volgende in de rechtzaak:

“De service van Ripple wordt duidelijk aangeboden onder een merk dat in wezen identiek is aan of bedrieglijk vergelijkbaar is met het geregistreerde handelsmerk NPPA PayID en in relatie tot dezelfde of vergelijkbare services.”

De banken, waaronder ANZ, Westpac en NAB, beweren dat de PayID-service van Ripple in strijd is met de lokale Trademarks Act. Ze zeggen dat het “misleidend en bedrieglijk gedrag vertoont” onder de Australische consumentenwetgeving en de Australische Securities and Investment Commissions Act.

NPPA ging verder met aangeven dat de dienst zijn merk “onherroepelijk zou kunnen beschadigen”. Het beweert dat Ripple’s PayID ook kan worden gebruikt om illegale activiteiten te vergemakkelijken “zoals witwassen van geld, financiering van terrorisme en schending van mensenrechten”.

Ripple heeft voorlopig ingestemd om zijn service in Australië te geoblocken, tijdens een eerste hoorzitting bij de federale rechtbank van het land eerder deze week, meldde het nieuwsplatform.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN