Ethereum koers zal $1.000 bereiken als EIP-1559 goedgekeurd wordt

De nummer één cryptocurrency van dit moment doet het erg goed, echter richten veel analisten zich ook op de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH).

Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de langverwachte upgrade om de hoek staat, genaamd Ethereum 2.0. De upgrade zou zelfs nog dit jaar gelanceerd kunnen worden, mits er genoeg mensen besluiten om hun Ether te staken, wat nog lastig kan worden aangezien er pas 10% van het benodigde bedrag ‘opgehaald’ is.

De upgrade van het Ethereum-netwerk is uiteraard fantastisch nieuws, aangezien het het grote schaalbaarheidsprobleem moet gaan oplossen. Er is echter nog een voorgestelde upgrade die de toekomst van het project veilig zou moeten stellen, namelijk om de transactiekosten op Ethereum te verlagen, genaamd EIP-1559.

In het kort: het voorstel zal de manier veranderen waarop transactiekosten op het crypto-netwerk werken, waardoor de kosten voorspelbaarder worden terwijl ETH wordt geburned wanneer transacties worden verzonden. Indien geïmplementeerd, zal EIP-1559 schijnbaar de eerste grote wijziging in het vergoedingsmodel van de blockchain.

Dit zou, volgens de populaire cryptocurrency-analist Pentoshi, er zelfs voor kunnen zorgen dat de Ethereum koers een enorme boost krijgt en stijgt tot boven de $1.000. Hij zei het volgende op Twitter:

“EIP-1559 in 9 maanden. ETH heeft de mogelijkheid om deflatoir te worden. De huidige uitgifte is 4% per jaar, hetzelfde als BTC. ETH 2.0 zal dit verlagen tot 1,5%. Een eigen halvering zonder het label. ETH is voor alles nodig. Gas, DeFi, alts, staken en Uniswap. $1.000+ in 2021.”

De maker van Ethereum, Vitalik Buterin, is ook een voorstander van het voorstel. Hij gaf aan dat het nieuwe vergoedingsmechanisme een aantal voordelen biedt:

“Eenvoud van portemonnee-ontwikkeling (geen / minder behoefte aan complexe strategieën voor het schatten van vergoedingen). Privacy (minder noodzaak om vergoedingen te kiezen, betekent minder gelegenheid om stukjes informatie over jezelf te onthullen).”

De EIP-1559 zou ook een deflatoir mechanisme hebben, aangezien Buterin twee opties presenteert waarbij transactiekosten ofwel worden geburned of gestort in een miningpool voor de lange termijn.

Eerder dit jaar plaatsten wij ook een soortgelijk artikel, waarin Ari Paul, de CIO van cryptofonds Blocktower Capital, zelfs zover ging dat hij zei dat het voorstel een “make it or break it” -scenario is voor Ethereum.

Tevens zeiden Hoffman en Ryan Sean Adams, co-hosts van The Bankless-podcast, dat de implementatie van het voorstel één van de drie redenen is waarom ze denken dat de Ethereum koers op de lange termijn zal gaan stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!