Depositocontract van Ethereum 2.0 is pas met 10% gevuld

Het depositocontract voor Ethereum 2.0 bevat nu 50.849 Ether (ETH), ter waarde van ongeveer $22 miljoen op het moment van schrijven. Dit is iets minder dan 10% dat nodig is om Ethereum 2.0 te kunnen lanceren. Het depositocontract moet namelijk 524.288 ETH om het op op 1 december te kunnen lanceren. De deadline om dit te bereiken is echter al 7 dagen eerder.

De instroom van nieuwe deposito’s lijkt echter de laatste tijd te zijn afgenomen, aangezien de meeste potentiële stakers zich binnen de eerste drie dagen na de lancering al hebben aangesloten. Dit is uiteraard niet echt veelbelovend nieuws, aangezien er nog maar twee weken te gaan zijn.

Ethereum 2.0-stakers moeten een speciale procedure doorlopen om zich als validators te registreren. De voorwaarden om te staken zijn eigenlijk simpel. Je hebt 32 ETH nodig en een computer die altijd online kan blijven. Een persoon of entiteit kan overigens ook meerdere validators van 32 ETH registreren.

De opbrengsten zullen naar verwachting onder de 10% liggen, maar dat aantal hangt grotendeels af van het aantal actieve stakers. Omdat ze strijden om dezelfde beloningen, zullen nieuwe deelnemers het rendement voor anderen verlagen.

Het meest opvallende is dat Ethereum 2.0-deposito’s niet kunnen worden opgenomen of gebruikt tot enige tijd tussen de implementatie van fase 1 en fase 2, wat jaren kan duren. Dit kan wellicht ook meteen verklaren waarom het animo een beetje tegenvalt, aangezien dit toch voor velen wel een flinke drempel is.

Een informele peiling, gehouden door Taylor Monahan (CEO van MyCrypto), lijkt te suggereren dat de meerderheid van de gebruikers het niet als een waardevolle investering zou beschouwen.

Zoals gezegd heeft de Ethereum-community nog twee weken de tijd om het target te bereiken, anders wordt de lancering uitgesteld. We hopen echter dat veel mensen/entiteiten toch besluiten de gok te wagen, zodat de langverwachte lancering van Ethereum 2.0 eindelijk plaats kan vinden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!