EIP-1559 is één van de redenen waarom de Ethereum koers zal gaan stijgen, aldus analisten

Als je een fan van Ethereum (ETH) bent, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het verbetervoorstel EIP-1559. EIP staat natuurlijk voor Ethereum Improvement Proposal – een ontwerpdocument waarin een verandering / nieuwe functie wordt beschreven.

In het kort: het voorstel zal de manier veranderen waarop transactiekosten op het crypto-netwerk werken, waardoor de kosten voorspelbaarder worden terwijl ETH wordt geburned wanneer transacties worden verzonden.

Indien geïmplementeerd, zal EIP-1559 schijnbaar de eerste grote wijziging in het vergoedingsmodel van de blockchain.

Het probleem en de oplossing

In april 2019 kwamen enkele van de beste blockchain-ontwikkelaars en -onderzoekers naar voren met EIP-1559. Een van de auteurs van het voorstel was Vitalik Buterin, de Russisch-Canadese oprichter van Ethereum.

Het uitgangspunt van het voorstel was dat het vergoedingsmodel dat Ethereum had (en momenteel heeft) “inefficiënt en onnodig kostbaar voor gebruikers” is. Dit komt omdat gebruikers tegen elkaar op kunnen bieden om hun transacties als eerst op te laten opnemen in een bepaald blok.

Om deze inefficiënties op te lossen, stelden de auteurs voor om een ​​”markttarief” voor transacties vast te stellen en het grootste deel van de, aan elke transactie uitgegeven (genaamd gas), ETH te verbranden. Bankless ‘David Hoffman schreef in 2019 over het voorstel:

“Het doel van EIP 1559 is volgens Eric Conner om portemonnees en gebruikers een broodnodige verbetering te bieden in de gebruikerservaring van gasbeheer. De manier waarop EIP 1559 het gasbeheerprobleem oplost, verbetert ook het monetaire beheersysteem van Ethereum.”

Ethereum community haalt tienduizenden dollars op

Het EIP vloog maandenlang onder de radar en het voorstel kreeg pas recentelijk veel aandacht in de Ethereum community. Hierdoor werden velen enthousiast over het voorstel.

Voorstanders en ontwikkelaars van Ethereum lanceerden op 26 juni een subsidie ​​voor EIP-1559 op het gedecentraliseerde financieringsplatform Gitcoin en één dag na de lancering was er al $25.000 opgehaald.

De fondsen zullen worden gebruikt om “kosten te dekken die verband houden met de ontwikkeling en het testen van deze wijziging”. Meer in het bijzonder zullen de fondsen gericht zijn op het implementeren van het voorstel bij klanten, het controleren van de specificaties en het verstrekken van bug-premies.

De fondsen, die via de Gitcoin worden opgehaald, dragen ​​bij aan het kapitaal dat door de Ethereum Foundation en ConsenSys in dit project wordt gestoken.

EIP-1559 kan de monetaire eigenschappen van ETH drastisch verhogen

Omdat EIP-1559 enkele van de belangrijkste functies, monetair beleid en transactiekosten van een crypto veranderde, speculeerden velen snel over het belang en de potentiële effecten ervan.

Ari Paul, de CIO van cryptofonds Blocktower Capital, ging zelfs zover dat hij zei dat het EIP zo belangrijk is dat het “make or break voor Ethereum” is.”

Hoffman en Ryan Sean Adams, co-hosts van The Bankless-podcast, zeiden dat de implementatie van het voorstel één van de drie redenen is waarom ze denken dat Ethereum op de lange termijn zal gaan stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!