OneCoin

Voormalige Microsoft medewerker veroordeeld tot meer dan 9 jaar cel in Bitcoin-zaak

Een voormalige producttester voor Microsoft is veroordeeld tot meer dan negen jaar gevangenisstraf nadat hij werd veroordeeld wegens oplichting van de technologiegigant. Het opvallende hieraan is dat hij Bitcoin (BTC) gebruikte als middel om het verkregen geld te verbergen. Iets wat natuurlijk erg dom is, aangezien transparantie één van de kenmerken is van de Bitcoin-blockchain.

De acties van Volodymyr Kvashuk werden voor het eerst uiteengezet in een aanklacht van juli 2019, die werd ingediend in de District Court voor het westelijke district van Washington. Zoals uiteengezet in de gerechtelijke documenten, was Kvashuk eerst een externe tester voordat hij op fulltime basis werd ingehuurd. Hij was betrokken bij het testen van een systeem waarmee gebruikers dingen konden kopen met o.a. digitale cadeaubonnen.

Volgens de aanklacht deed Kvashuk echte aankopen via het systeem – een onbedoeld resultaat van de testfase – en uiteindelijk verkocht hij meer van deze digitale cadeaubonnen. Dit leverde hem uiteindelijk het gigantische bedrag van meer dan $10 miljoen op.

De aanklacht beweert verder dat Kvashuk de opbrengst van deze verkopen, die via online websites werden uitgevoerd, had omgezet in Bitcoin, die hij later via een Coinbase-account in dollars omzette. Als onderdeel van dat proces zou hij Chipmixer.io hebben gebruikt, een dienst voor het mixen van transacties om uiteindelijk het geld te verdoezelen. Uit het gerechtelijk document blijkt ook dat hij een klein bedrag heeft verkregen op Paxful, een peer-to-peer crypto-exchange.

Er werd verder beweert dat Kvashuk bij het rapporteren van cryptocurrency-opbrengsten aan de Internal Revenue Service (IRS) probeerde de Bitcoin als een geschenk te classificeren. Hierdoor voelde de IRS nattigheid en heeft er mede voor gezorgd dat hij deze week veroordeeld is in wat “de eerste Bitcoin-zaak van het land is met een belastingcomponent”.

Ryan Korner, speciaal agent van de IRS-CI, zei het volgende in een verklaring:

“Simpel gezegd, de veroordeling van vandaag bewijst dat je geen geld kunt stelen via internet en denkt dat Bitcoin je criminele gedrag gaat verbergen. Ons complexe team van cybercriminaliteitsexperts, met de hulp van de IRS-CI’s Cyber ​​Crimes Unit, zal je opsporen en je verantwoordelijk houden voor je wandaden.”

Naast de gevangenisstraf kreeg Kvashuk de opdracht om $8.344.586 aan restitutie te betalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN