Deze drie cryptocurrencies zijn hard gestegen door een vermelding op Coinbase

We weten allemaal wat voor effect een beursvermelding op de prijs van een bepaalde cryptocurrency kan hebben. We hebben allemaal vast wel de kreet ‘when Binance’ langs zien komen. Er is echter een andere beurs die nog geliefder is onder investeerders en dat is Coinbase.

Dit komt mede omdat het in het verleden heel lastig was om op de Amerikaanse cryptocurrency-beurs vermeld te worden. Hoewel dit momenteel wel iets gemakkelijker is, is het toch nog speciaal als een cryptocurrency op de beurs beschikbaar wordt. Dit is dan ook altijd terug te zien in de prijs.

Heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

De bekende beurs noteerde namelijk op 6 november de governance-token district0x (DNT), waardoor de prijs op dat moment binnen enkele uren omhoogschoot, met 797% op dinsdag.

De DNT koers vloog van $0,0088 een dag voorafgaand aan de beursnotering naar meer dan $0,079 gisteren. Handelaren hebben sindsdien hun winst gepakt en de prijs daalde hierdoor weer terug tot $0,062 (nog steeds een stijging van bijna 600% voor degenen die nog niet hebben verkocht).

Bron: TradingView

De altcoin was in 2017 één van de meest gehypte cryptocurrencies, met de mogelijkheid om gebruikers gedecentraliseerde marktplaatsen (of districten) te laten creëren. Hierdoor stegen de prijzen in januari 2018 tot een recordhoogte van $0,50. Maar de meerjarige bearmarkt heeft dergelijke winsten weggespoeld en de DNT koers nam een duikvlucht met weinig platformgebruikers en geen gebruikers voor de token. De prijs daalde in mei van dit jaar zelfs tot $0,002, voordat hij een korte comeback zag toen de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) een toonaangevend verhaal in crypto begon te worden.

De recente Coinbase vermelding heeft echter de prijs doen herleven. Het fenomeen, in cryptokringen ook wel bekend als het ‘Coinbase-effect’, zorgt ervoor dat altcoins vaak een onmiddellijke stijging ervaren wanneer het nieuws over hun notering op de beurs wordt gepubliceerd. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het strikte regelgevings- en nalevingsbeleid van de beurs, zoals opgesteld door de Amerikaanse overheid, waardoor een vermelding de legitimiteit van het project versterkt.

District0x was echter niet de enige munt die een notering kreeg. Civic (CVC) en Decentraland (MANA) – ook twee gevallen altcoins van de hype van 2017 met het token van de eerste dat werd gebruikt om digitale identiteit aan te drijven en de laatste om een ​​zogenaamd ‘virtual reality-platform’ marktplaats – werden ook door de Amerikaanse beurs aangekondigd. Ze kregen op dezelfde manier te maken met ‘het Coinbase-effect’.

Terwijl CVC naar een hoogste punt van $0,173 steeg vanaf $0,025 vóór de beursnotering (een stijging van 592%), gaf MANA investeerders slechts een relatief kleine winst van 60% vanaf de noteringsdatum tot vandaag – van $0,06 naar een hoogste punt van $0,113 op dinsdag.

Hoewel dit natuurlijk voor alle drie de projecten goed nieuws is, is uit een eerder onderzoek van Coin Metrics gebleken dat ‘het Coinbase-effect’ over een periode van 100 dagen verdwijnt, waarbij de meeste winsten in de eerste tien dagen komen en vervolgens afvlakken. Dit zorgt er dus voor dat investeerders in deze munten er verstandig aan doen om hun winsten te nemen (géén financieel advies).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!