Lightning Labs brengt DeFi naar Bitcoin met Lightning Pool

Lightning Labs – het softwareontwikkelingsbedrijf achter het Bitcoin Lightning Network, een layer 2-betalingskanaalnetwerk voor Bitcoin – heeft een nieuwe marktplaats voor liquiditeit op het netwerk gelanceerd.

Lightning nodes – computers die coördineren hoe Bitcoin-transacties op het Lightning-netwerk moeten worden verwerkt – hebben geen toegang tot de informatie die hen helpt te bepalen hoe ze die transacties moeten financieren, en andere node-operators hebben geen manier om nodes te informeren dat ze liquiditeit nodig hebben. Om het probleem op te lossen, kwam Lightning Labs vandaag met Lightning Pool.

Volgens de aankondiging transformeert de nieuwe, niet-bewaarplichtige, peer-to-peer-marktplaats Lightning-liquiditeit in een verhandelbaar actief, waardoor gebruikers “toegang tot liquiditeit kunnen kopen of verkopen”. Dit helpt alles soepel te laten verlopen, maar het creëert ook een nieuwe manier om geld te verdienen op het Lightning Network.

Nodes die gewoonlijk liquiditeit sturen, kunnen de veilingfunctie van de Lightning Pool gebruiken om uit te zoeken waar ze liquiditeit naar delen van het netwerk moeten sturen, en daar geld krijgen zij een beloning voor. Nodes die zijn opgezet om liquiditeit te ontvangen, kunnen de veiling van de pool gebruiken om de beste kanalen te vinden om van te kopen.

Theoretisch zou dit het voor mensen gemakkelijker moeten maken om geld te verdienen met het Lightning Network. Lightning Labs zei het volgende in een uitleg:

“Bedrijven en node-operators kunnen de pool gebruiken om hun kanaalbeheerprocessen te stroomlijnen en zich te concentreren op het werven van klanten in plaats van op toegang tot liquiditeit. Het maakt het netwerk ook betrouwbaarder, veerkrachtiger en efficiënter voor alle deelnemers.”

De nieuwe ontwikkeling is Bitcoin’s antwoordt op DeFi, en wordt dan ook LiFi genoemd. Het bedrijf zei hier het volgende over:

“Poolverkopers kunnen opbrengsten verdienen op echte Bitcoin, zonder een derde partij te vertrouwen of de bewaring van hun geld te verliezen. Dit rendement wordt verdiend door kopers op de pool die bereid zijn een premie te betalen voor toegang tot nieuw kapitaal op Lightning zonder tegenpartijrisico.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!