Benelux Crypto: Bitcoin zet mooie stijging neer maar zal het doorgezet worden?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de Bitcoin koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

In onze vorige Bitcoin koers analyse van 17 oktober gaven we aan dat we bullish waren voor de short-term en dat we verdere geleidelijke beweging omhoog verwachten. Deze voorspelling is uitgekomen en we zijn zelfs boven de $13.000 uitgekomen. Deze zone is nu de key-support voor een eventuele short-term bullish continuation.

Wat verder opvalt is dat we in deze sterke uptrend een trendline volgen die al 3 keer geraakt is. We zullen deze lijn dus vooralsnog goed in de gaten houden. Verder zien we dat we vandaag een poging hebben gewaagd om de $14.000 te doorbreken (de fib 1.618) en dat dit niet is gelukt. Op de RSI zien we dat we weer boven onze eerder getekende trendline terecht zijn gekomen en de apex weer naderen. De Mac-D beweegt wat onzeker op dit moment.

Bitcoin dominance 4-uur-grafiek

Bitcoin dominance
Bron: TradingView

Op de dominance-chart zien we dat we de 64 hebben geraakt. Dit is een key-resistance level. Voor nu lijkt het erop dat er een rejection heeft plaatsgevonden. Dit moment valt samen met de $14.000 op de chart. Ook hier hebben een driehoekje gevormd op de RSI dus goed om dat in de gaten te houden. Op de MAC-D zien we een M-patroon, wat normaal gesproken een bullish voorteken is.

Totale marktkapitalisatie (excl. Bitcoin)

Bron: TradingView

Ook de totale marktkapitalisatie (zonder BTC) houden we in de gaten. Daar hebben we een bounce gemaakt van een key-support trendline en proberen we een short-term resistance te doorbreken. Ook zien we dat we een “hidden bullish divergence” hebben gevormd en deze aan het uitspelen is. De Mac-D ziet er overigens erg bullish uit; we betreden op dit moment de bullish zone.

Onze verwachting voor de short-term is dat we de $14.000 niet zullen doorbreken en we tussen de $14k en de $13k zullen rangen. Dit zal ook betekenen dat de altcoins wat ruimte zullen krijgen om bij te trekken, wat op zijn beurt betekent dat wij ons de aankomende tijd voornamelijk daar op zullen focussen. In ons Telegram-kanaal delen wij dan ook regelmatig trades.  

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!