Bitcoin Nieuws

BeneluxCrypto: Bitcoin koers moet boven $11.000 blijven

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de Bitcoin koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

In onze vorige analyse van de Bitcoin koers op 3 oktober gaven we aan dat we een 4hr close boven de fib. 1.618 ($10.550) dollar wilden zien voor een bullish continuation. Een dag later heeft dat uitgespeeld en sindsdien zitten we weer in een short-term uptrend. Echter is het zo dat we de afgelopen dagen wel 2 keer zijn “gereject” door de $11.500-zone en sindsdien bewegen we sideways.

Wanneer we nu op de daggrafiek kijken valt er ons het volgende op: we zijn uiteraard (zoals aangegeven in onze vorige analyse) uitgebroken van de driehoek op de RSI en volgen nog steeds netjes de trendline. Op de chart zien we dat we ook 2 trendlijnen hebben die als resistance en support dienen, goed om in te gaten te houden. De Mac-D beweegt nog steeds in de bullish zone maar begint wel wat kracht te verliezen. Wat verder opvalt is dat de EMA-200 (de witte lijn) stabiel omhoog beweegt, wat ook een bullish teken is.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek bevestigt het beeld van de daggrafiek. Wanneer we de fibonacci vanuit een ander punt zien we dat we op de fib 0.618 terecht zijn en dat er uiteraard onder dat gebied een sterk supportzone bevindt (het gemarkeerde deel). Op de RSI zien we een driehoekje van welk we de apex naderen dus goed om dat in de gaten te houden en de Mac-D begint er steeds bullisher uit te zien.

Verwachting short-mid-term:

Onze verwachting voor de short-term is dan ook dat we vooralsnog meer bullish zijn dan bearish. Hierbij houden we de $11.000-zone en de diagonale support (trendline) van de daggrafiek goed in de gaten. Mochten we onverwachts onder de $11k komen en daar een daily close maken, dan zullen we de situatie her-evalueren. Voor nu verwachten we wat sideways actie boven de $11k gevolgd door een retest van de diagonale resistance die op de daily getekend is. Zodra we daarboven een close maken, dan zullen we ons richten op de $12k.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN