Ethereum koers bereidt zich voor op verdere stijging?

De afgelopen week waren alle ogen voornamelijk gericht op de leidende cryptocurrency, Bitcoin (BTC). Het is echter zo dat de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), ook de nodige aandacht verdient. Dit omdat het, net zoals Bitcoin, ook binnenkort aangeboden zal worden door PayPal en tevens omdat de grootste update in de geschiedenis van het project, Ethereum 2.0, om de hoek staat.

Door het goede nieuws van PayPal was de Ethereum koers dan ook uitgebroken boven de $400. Ethereum consolideerde verder de afgelopen drie handelsdagen, nadat kopers de belangrijkste korte termijn weerstand rond het $ 420-niveau niet wisten te breken. Nu blijkt uit een recente on-chain-analyse dat kopers zich voorbereiden op een tweede poging.

Ethereum koers bereidt zich voor om uit te breken

Zoals gezegd slaagde ETH er vorige week in om boven het weerstandsniveau van $400 te breken. Technisch gezien blijft Ethereum bullish terwijl het handelt boven zijn 50-dagen moving average, rond het $380 ondersteuningsgebied. Deze steun vormde deze maand een belangrijke prijsbarrière.

De prijs is momenteel gemaximeerd binnen een bereik van $390 tot $420, wat impliceert dat de op één na grootste crypto zich nu in een periode van accumulatie bevindt voor een mogelijke bullish explosie richting de weerstandszone van $450 tot $475.

Toch heeft ETH vandaag week te maken gekregen met een kleine prijscorrectie rond de $400 tot $390 ondersteuningszone omdat de bulls er niet in slaagden om de weerstandszone van $420 te doorbreken.

De bullish voortekenen

Een belangrijk positief aspect voor Ethereum-bulls zijn de cryptocurrencies in de keten, die verdere prijsstijging lijken te ondersteunen. Tevens moeten we er rekening mee houden dat BTC de laatste tijd de meeste winst heeft geboekt en ETH een beetje achterbleef, waardoor een mogelijke inhaalslag er aan zit te komen.

Tevens geeft de recente stijging van het saldo van Ethereum op beurzen aan dat grote Ethereum-houders geïnteresseerd zijn in kopen tegen de huidige marktprijs (zie grafiek hieronder).

Bron: Santiment

Deze activiteit valt ook samen met het toenemende aantal actieve adressen in de afgelopen 24 uur.

Bron: Santiment

Een sterke stijging van de recente transactievolumes duidt ook op een grotere kans op een grote inkomende prijsbeweging, zoals aangegeven in de onderstaande grafiek.

Bron: Santiment

Dit is een positieve gebeurtenis en voegt vertrouwen toe aan het idee van verder bullish momentum, mits de Ethereum koers deze week boven de $420 weerstandszone uitkomt. Het niet doorbreken van die zone zou echter kunnen leiden tot nog meer prijsconsolidatie.

Naast dit herstel in transactievolumes, blijft de hashrate van het netwerk stabiel, aangezien miners zich blijven scharen achter de bullish fundamentele vooruitzichten van Ethereum. Bovendien groeit het vertrouwen in een bull-rally op korte termijn, aangezien de transactievolumes onlangs een nieuw hoogste punt in zes weken bereikten.

Naast de geschetste technische zaken en on-chain datapunten, beginnen investeerders zich voor te bereiden op de komende lancering van de grootste upgrade in de geschiedenis van de cryptocurrency, Ethereum 2.0. Dit alles samen maakt het zeer waarschijnlijk (géén financieel advies) dat de Ethereum koers gaat stijgen, echter weet je het in de crypto-markt maar nooit. Toch uitkijken dus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!