Ethereum Nieuws

Ethereum goed op weg om de eerste blockchain te worden die $1 biljoen in één jaar verwerkt heeft

2020 is tot nu toe het jaar van gedecentraliseerde finance (DeFi). Van deze nieuwe ontwikkeling in de cryptocurrency-markt hebben verschillende blockchains geprofiteerd, echter is er één duidelijke winnaar en dat is Ethereum (ETH).

De nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft veel nieuwe gebruikers weten aan te trekken vanwege de talloze DeFi-projecten die op het netwerk gebouwd zijn. Dit heeft er op zijn beurt weer voor gezorgd dat het een enorme hoeveelheid aan geld heeft verwerkt. Het is zelfs zo dat het project ruim twee keer zoveel dagelijkse transacties te verwerken krijgt als de koningsmunt, Bitcoin (BTC).

Messari, de aggregator van cryptomarktgegevens, merkte op dat het 30-dagen voortschrijdend daggemiddelde voor het ETH-transactievolume momenteel rond de $7 miljard ligt. Ondertussen verwerkt Bitcoin zelf minder dan $3 miljard.

Dit alles brengt Ethereum goed op weg om de eerste blockchain óóit te worden die binnen een kalenderjaar $1 biljoen aan transacties heeft verwerkt. Om dit te laten gebeuren, moet de huidige populariteit van DeFi echter doorgaan, of beter nog – verder toenemen.

De redenen achter de volumedominantie van Ethereum

Uit gegevens van Messari blijkt dat 2020 het sterkste jaar van Ethereum in de geschiedenis van het project is. Het vorige beste jaar was 2018, toen het volume slechts een half miljard bedroeg. Destijds liep Bitcoin echter nog steeds voorop met betrekking tot het jaarlijkse volume, dat $849 miljoen bedroeg.

Nu kan BTC zichzelf echter niet meer vergelijken met ETH, omdat Ethereum het grootste deel van de hele DeFi-sector verwerkt. Wat Bitcoin zelf betreft, het wordt nog steeds alleen vertegenwoordigd door de waardeoverdrachten die in BTC worden gedaan.

Ryan Watkins van Messari gelooft ook dat een groot deel van Ethereum’s piek in volume te danken is aan groeiende volumes ERC-20 stablecoins. Ethereum’s versie van Tether is verantwoordelijk voor de meeste transacties die nu plaatsvinden op ETH.

Bron: Messari Twitter

Dan zijn er natuurlijk ook nog ontwikkelingen zoals yield farming, die verantwoordelijk is voor een 600% grotere groei van MakerDAO’s DAI, en DEXen (gedecentraliseerde beurzen) zoals Curve en Uniswap, die nu miljarden dollars per maand aan volume genereren. Gedurende de maand september vertegenwoordigden DEXes meer dan 13,6% van al het beursvolume.

Bron: Messari Twitter

Zoals gezegd ziet er dus goed uit voor Ethereum. Het project is goed op weg om de $1 biljoen-grens te overschrijden, mits de hype omtrent DeFi en cryptocurrencies in het algemeen zo blijft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN